Aperitive

#reteta slanina afumata #preparare slanina afumata #slanina afumata

Cum sa prepari cea mai buna slanina afumata pentru masa de Craciun! Putini stiu ca trebuie fiarta inainte

Nu poti sa spui sarbatori de iarna fara sa te gandesti la slanina afumata. Este un preparat delicios, pregatit tot timpul in anotimpul rece. Reteta pentru un astfel de deliciu a fost transmisa din generatie in generatie si vei vedea mai jos cum sa prepari cea mai buna slanina afumata pentru masa de Craciun. Ii vei incanta pe toti cei care vor gusta din ea!

 

Cum sa prepari cea mai buna slanina afumata pentru masa de Craciun

Slanina cu ceapa reprezenta un deliciu de exceptie pentru multi dintre noi in perioada copilariei. De ce sa nu ne intoarcem putin in timp ca sa ne bucuram din nou de gustul acesteia?

Bunicile noastre aveau propriile trucuri pentru a avea toata iarna slanina afumata fara ca aceasta sa se strice si sa ramana cu acelasi gust. Secretul este sa fierbi slanina inainte de o pune la afumat. Se pun bucatile de aproximativ 30 de centimetri intr-o oala mai mare si se adauga peste apa si sare. Se pot pune si alte condimente, in functie de preferinte. Trebuie sa fiarba aproximativ o jumatate de ora. Se lasa apoi la racit.

Dupa ce bucatile de s-au racit, trebuie puse la afumat. Pe fiecare dintre ele trebuie pus usturoi pisat, boia si piper, pe ambele parti. Lasa-le peste noapte cu mirodeniile peste ele. Astfel slanina va avea o aroma mai puternica. Ulterior, a doua zi, inainte de a fi puse la afumat trebuie gaurite si legate cu o sfoara. Slanina trebuie lasata destul de putin a afumat, pana incepe sa sfaraie usor. Slanina este gata atunci cand isi schimba culoarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare