Cum sa prepari cea mai buna slanina afumata pentru masa de Craciun
Slanina cu ceapa reprezenta un deliciu de exceptie pentru multi dintre noi in perioada copilariei. De ce sa nu ne intoarcem putin in timp ca sa ne bucuram din nou de gustul acesteia?
Bunicile noastre aveau propriile trucuri pentru a avea toata iarna slanina afumata fara ca aceasta sa se strice si sa ramana cu acelasi gust. Secretul este sa fierbi slanina inainte de o pune la afumat. Se pun bucatile de aproximativ 30 de centimetri intr-o oala mai mare si se adauga peste apa si sare. Se pot pune si alte condimente, in functie de preferinte. Trebuie sa fiarba aproximativ o jumatate de ora. Se lasa apoi la racit.
Dupa ce bucatile de s-au racit, trebuie puse la afumat. Pe fiecare dintre ele trebuie pus usturoi pisat, boia si piper, pe ambele parti. Lasa-le peste noapte cu mirodeniile peste ele. Astfel slanina va avea o aroma mai puternica. Ulterior, a doua zi, inainte de a fi puse la afumat trebuie gaurite si legate cu o sfoara. Slanina trebuie lasata destul de putin a afumat, pana incepe sa sfaraie usor. Slanina este gata atunci cand isi schimba culoarea.