Aperitive

#drob #retete #retete de paste #drob de paste

Cum sa faci cel mai bun drob de Paste

Drobul este un preparat nelipsit de pe masa de Paste. Numeroasele variante ale drobului raspund preferintelor fiecaruia si il fac cu atat mai popular. Afla cum sa faci cel mai bun drob de Paste.

1. Alege tipul de reteta

Chiar daca este Pastele, nimeni nu te poate obliga sa pregatesti un drob de miel daca tie nu-ti place acest tip de carne. Exista numeroase tipuri de drob: drob de legume, de pui, de porc, de vita. Drobul cu legume este facut de obicei din ciuperci, cartofi, vinete. In functie de reteta aleasa, vei putea folosi cele mai proaspete si mai bune ingrediente. Iata in continuare cateva posibilitati:

Drob cu peste
Drob vegetarian
Drob de miel

2. Ficatul pentru drob

Daca faci drob din ficat, il poti fierbe sau praji. La inceput, este important sa speli foarte bine ficatul. Il poti praji intr-o tigaie cu putin ulei, pana se rumeneste. Combina ficatul cu ceapa pentru a-i da un plus de savoare.

Daca faci drob din ficat si carne, gateste intai carnea si apoi adauga ficatul, deoarece au timpi de fierbere diferiti.

3. Drob pufos si moale

Pentru a obtine un drob moale si gustos, poti folosi paine muiata in lapte si putina smantana. O alta varianta este cea cu sos de soia.

4. Verdeata

Drobul este un preparat specific pentru sezonul de primavara, astfel incat verdeata este binevenita. Poti folosi patrunjel, ceapa verde, usturoi verde si marar. Adauga verdeata in compozitie numai atunci cand pui impreuna toate ingredientele pentru a obtine pasta din care va iesi drobul.

5. Drobul din organe de miel

Cand faci drob de miel, poti folosi diverse organe interne, ca de exemplu inima, splina, rinichii sau ficatul. Acestea se dau prin masina de tocat si se amesteca cu alte ingrediente astfel incat sa obtii o compozitie neteda. Daca aceasta este zgrumturoasa sau sfaramicioasa, se poate adauga un ou sau niste smantana.

6. Aspect exterior

Pentru ca drobul sa aiba un aspect apetisant, se unge suprafata acestuia cu galbenus de ou inainte ca de a-l pune in cuptor. In acest fel, drobul capata o crusta atractiva.

7. Cum servesti drobul

Lasa drobul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din tava. In acest fel, nu risti sa se sfarame. Taie-l felii si serveste-l pe un platou. Il poti garnisi cu verdeata spalata si uscata in prealabil.

Sursa foto : cooking-varieties.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului