Crostini cu sfecla rosie sunt un aperitiv delicios si sanatos, dar si foarte econom. Desi se prepara mai greu, acestea sunt savuroase si merita sa le incerci.
Ingrediente pentru crostini cu sfecla rosie:
- 1 sfecla rosie
- 4 felii de paine integrala
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de otet de vin
- putina branza cremoasa
- sare
- piper
Cum se prepara crostini cu sfecla rosie:
Taie tulpinile si frunzele sfeclei si pune-o apoi la copt intr-o folie de aluminiu la 350 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.
Pune apoi la cuptor si feliile de paine si lasa-le sa se rumeneasca timp de 14 minute.
Separat taie marunt tulpinile si frunzele sfeclei de zahar si caleste-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei, apoi adauga usturoiul taiat marunt, apa si otetul si lasa-le sa fiarba putin pana se evapora apa, aproximativ 4-5 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune sfecla de zahar si branza cremoasa intr-un blender si amesteca-le pana obtii un piure, apoi intinde cu o lingurita compozitia pe feliile de paine si adauga la final si sote-ul de verdeata.
Cum se servesc crostini cu sfecla rosie:
Crostini cu sfecla rosie se servesc simpli si reci, ca aperitiv.
Sursa foto: eatingwell.com