#carrefour #retete Carrefour #creveti #sos calypso #cocktail creveti
Cocktail de creveti in avocado cu sos Calypso
Cocktail de creveti in avocado cu sos Calypso Pentru aceasta reteta, Carrefour recomanda sa folositi creveti decorticati prefierti pe care sa ii lasati la marinat in prealabil in suc de portocale, ulei de masline si bineinteles sare si piper, timp de 30 minute.
Ingrediente
- 2 bucati Avocado
- 250 g Rosii
- 75 g Zahar Carrefour
- 100 g Maioneza
- 50 ml Suc de portocale
- Ulei de masline Carrefour
Ingrediente
- 2 picaturi Tabasco
- 15 ml Coniac
- 40/60 250 g Creveti
- 100 g Ardei gras
- 50 g Porumb Carrefour
- Sare
- Piper Carrefour
Mod de preparare
Pentru aceasta reteta, Carrefour recomanda sa folositi creveti decorticati prefierti pe care sa ii lasati la marinat in prealabil in suc de portocale, ulei de masline si bineinteles sare si piper, timp de 30 minute. Se pregatesc foarte repede si astfel economisiti timp. Daca nu aveti creveti prefierti, puteti sa fierbeti crevetii proaspeti in apa cu sare, timp de 3 minute.
Alegeti doua bucati coapte de avocado, pe care sa le spalati foarte bine. Scobiti cu ajutorul unei linguri miezul, lasand coaja intacta. Tocati marunt miezul obtinut si faceti o salata cu ardei gras si porumb, toate tocate la aceeasi dimensiune. Stropiti-le cu putin ulei de masline si suc de portocale.
Pentru sosul Calypso taiati rosiile cuburi, puneti-le intr-o craticioara impreuna cu zahar si gatiti-le la foc mic pana obtineti o dulceata, pe care trebuie sa o raciti intr-un bain-marie rece (un bol cu gheata si cu apa, peste care puneti craticioara si o tineti acolo pana se raceste). Cand dulceata de rosii este gata, adaugati coniacul, picaturile de tabasco si maioneza. În ceea ce priveste maioneza, va recomandam sa o cumparati din comert gata facuta sau, daca o faceti acasa, sa va asigurati ca o consumati imediat si o tineti la temperaturi sub 50 C.
Montajul:
Tocati o parte din creveti marunt si pastrati 2 - 3 creveti intregi pentru decor. Amestecati crevetii tocati cu sosul Calypso si puneti cateva linguri in avocadoul scobit. Apoi, puneti peste crevetii tocati, salata din ardei gras, porumb si avocado si asezati si crevetii intregi. Stropiti totul cu ulei de masline si decorati cu putina verdeata. Turnati intr-o sosiera sau direct pe farfurie inca putin sos Calypso.
Acest preparat se poate servi si intr-o cupa!
Carrefour Pofta buna!
- 2013-05-31 2013-05-31