Aperitive

#clatite aperitiv #clatite picante #retete clatite #clatite

Clatitele picante, un aperitiv care trezeste simturile

Te-ai obisnuit cu clatitele dulci, umplute cu dulceata sau cu crema de ciocolata, ori cel mult cu urda si marar. Dar ce-ar fi sa incerci un aperitiv care iti va surprinde familia sau musafirii: clatite picante.
Te-ai obisnuit cu clatitele dulci, umplute cu dulceata sau cu crema de ciocolata, ori cel mult cu urda si marar. Dar ce-ar fi sa incerci un aperitiv care iti va surprinde familia sau musafirii: clatite picante.

Ingrediente pentru clatite picante

  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 300 ml lapte
  • 1 praf nucsoara
  • 500 g carne amestec vita si porc
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • busuioc verde
  • cimbru proaspat
  • 1 varf boia iute
  • sare
  • piper

Cum se prepara clatitele picante

Prepara aluatul de clatite in mod clasic, amestecand ouale cu faina, nucsoara, sare, piper si lapte pana capata consistenta smantanii.

Curata ceapa si tai-o marunt, apoi caleste-o in ulei pana devine sticloasa. Adauga peste ea carnea tocata si las-o sa se caleasca pana cand isi schimba culoarea. Pune deasupra rosiile curatate de piele si taiate cubulete, apoi presara sare, piper, putina boia iute, busuioc si cimbru. Lasa carnea sa fiarba astfel pana cand scade bine zeama.

Prajeste clatitele, apoi umple-le cu carne si ruleaza-le.

Cum se servesc clatitele picante

Clatitele picante se servesc calde si pot fi decorate cu cascaval ras si frunze de busuioc proaspat.

Sursa foto principala: followmefoodie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare