Clatitele cu somon si branza pot constitui un aperitiv gustos pentru o masa festiva . Acest preparat este foarte aspectuos si gustos.
Ingrediente pentru clatite cu somon si branza
- 100 gr faina
- 1 varf de cutit de sare
- 1 ou
- 1 cana lapte
- ulei de floarea soarelui
- 300 gr branza cremoasa
- sare si piper negru macinat
- 1 legatura de arpagic, taiat fin
- 24 felii fumat
-
frunze de salata verde .
Cum se prepara clatitele cu somon si branza
Pune faina si sarea intr-un castron, apoi adauga oul si amesteca. Toarna treptat laptele si amesteca pana cand obtii un aluat apos. Acopera si lasa sa stea cam o ora.
Pune cativa stropi de ulei intr-o tigaie si incinge, cat sa fie un strat subtire de ulei pe fundul tigaii. Toarna un polonic de aluat pentru clatite in tigaia incinsa, roteste tigaia pentru a forma o rotunda si intoarce-o pe partea cealalta cand prima este gata. Repeta pana cand termini aluatul si ai facut toate clatitele. Lasa-le sa se raceasca.
Intinde branza cremoasa pe fiecare clatita , adauga sare si piper dupa gust, pune arpagic si apoi cate o felie de somon. Ruleaza clatita sub forma unui cilindru si repeta actiunea pana cand obtii toate clatitele.
Cum se servesc clatitele cu somon si branza
Se servesc pe un pat de salata verde, taiate in sferturi.
Sursa foto : all-about-italian-food.com