Clatitele cu somon si branza sunt racoritoare si usor de preparat. Ideale pentru petrecerile cu multi invitati, clatitele cu somon se pot consuma alaturi de un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru clatitele cu somon
- clatite sarate, cu marar si piper
- 300 grame somon
- 300 grame branza
- hrean
- 150 ml smanatana
- 30 grame unt
- 2 cepe
- lamaie.
Cum se prepara clatitele cu somon
Pentru clatitele cu somon, prepara inainte cateva clatite sarate, in care adaugi sare, piper si o legatura de marar tocat.
Compozitia cu care vei umple clatitele o prepari din branza de vaci pe care o amesteci cu smantana si zeama de lamaie. Adauga apoi si somonul fara oase, precum si ceapa tocata marunt si hreanul ras. Amesteca foarte bine compozitia.
Unge apoi fiecare clatita cu compozitia cu branza si somon. Ruleaza clatitele si lasa-le la rece timp de 2-3 ore inainte de a le servi.
Cum se servesc clatitele cu somon
Clatitele cu somon se servesc reci, taiate in rulouri mai mici, alaturi de alte aperitive.