Ingrediente pentru clatitele cu dovlecei:
- 2 dovlecei
- 140g faina
- 2 oua
- 175 ml lapte
- 50 grame branza cheddar, rasa
- 50 grame cepsoara, tocata marunt
- 1/3 lingurita nucsoara
- sare
- piper
- 1 lingurita ulei de masline
Cum se prepara clatitele cu dovlecei:
Intr-o tigaie incapatoare se calesc dovleceii pana se inmoaie. Se lasa apoi sa se raceasca, intr-o strecuratoare. Cand au ajuns la temperatura camerei se ia cate o lingura plina de dovlecei si se stoarce bine cu mana, apoi se pun intr-un castron.
Intr-un bol incapator se adauga faina, nucsoara, ouale si laptele si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga apoi cepsoara, dovleceii si branza si se amesteca bine. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.
Incinge cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pune o tigaie la incins pe aragaz si unge-o cu putin ulei. Toarna cu polonicul cate putin aluat si prepara clatitele asemeni celor americane. Cand sunt gata, adauga-le in tava. Procedeaza la fel pana termini toata compozitia. In total, trebuie sa obtii aproximativ 12 clatite. Coace apoi clatitele timp de 8 minute.
Cum se servesc clatitele cu dovlecei:
Serveste clatitele cu dovlecei alaturi de o salata de rosii si branza proaspata.
Sursa foto: eskape.ro