Ingrediente pentru clatitele americane de porumb cu legume
- 400g porumb fiert
- 300g ceapa
- 200g faina de grau
- 150g faina de porumb
- 6 rosii verzi
- 2 oua
- 1 lingura zahar
- sare
- piper
- ulei de masline
Cum se prepara clatitele americane de porumb cu legume
Bate albusurile spuma tare, cu putina sare.
Separat mixeaza galbenusurile bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga peste galbenusuri porumbul bine stors de apa in care a fiert. Incorporeaza peste acest amestec albusurile batuta spuma, insa cu grija pentru a nu se lasa. Adauga apoi trei linguri de faina de grau.
Taie rosiile felii subtiri. Intr-un castron adauga jumatate din faina de grau ramasa si jumatate din faina de porumb. Adauga zaharul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Trece feliile de rosii prin amestecul de faina avand grija sa le scuturi de faina in exces.
Curata cepele si taie-le felii astfel incat sa obtii inele de ceapa. Intr-un castron adauga restul de faina de grausi faina de porumb si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Tavaleste inelele de ceapa prin amestecul de faina avand grija sa nu se rupa.
Pune putin ulei intr-o tigaie si toarna o lingura generoasa de aluat. Intinde-l usor pentru a forma mici clatite pufoase. Prajeste-le pe ambele parti pentru a se rumeni.
Scoate-le apoi pe un platou si adauga in tigaie ulei pentru prajit. Prajeste in baie de ulei inelele de ceapa si rondelele de rosii apoi adauga-le peste clatite.
Cum se servesc clatitele americane de porumb cu legume
Serveste clatitele ca atare (daca tii post) sau alauturi de o bucata de branza sarata.
Sursa foto: thatwasvegan.com