Aperitive

#chipsuri homemade # chipsuri

Chipsuri facute in casa – gustarea sanatoasa si crocanta pe care o poti prepara rapid

Chipsurile sunt una dintre gustarile preferate, insa cele cumparate din magazin sunt adesea pline de grasimi nesanatoase, sare in exces si aditivi. O alternativa simpla si sanatoasa este sa prepari chipsuri in casa, folosind ingrediente naturale si metode care pastreaza savoarea si textura crocanta. Iata cum poti face chipsuri delicioase si sanatoase, perfecte pentru gustarile de zi cu zi sau pentru petreceri.

Ingrediente de baza:

  • Cartofi sau alte legume (morcovi, dovlecei, sfecla, pastarnac)
  • Ulei de masline sau alt ulei sanatos
  • Sare si condimente dupa gust (boia dulce, piper, oregano, rozmarin)

Mod de preparare:

1. Alege legumele pe care vrei sa le transformi in chipsuri. Cartofii sunt clasici, dar poti experimenta si cu alte legume pentru a obtine culori si arome variate.

2. Spala si curata legumele, apoi taie-le foarte subtire cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau al unui robot de bucatarie. Feliile subtiri sunt esentiale pentru o textura crocanta.

3. Pune feliile intr-un bol cu apa rece si lasa-le sa stea 20-30 de minute. Acest pas ajuta la eliminarea excesului de amidon si previne lipirea lor in timpul coacerii. Dupa aceea, scurge bine si usuca feliile cu un prosop curat.

4. Asaza feliile intr-un bol, stropeste-le cu putin ulei de masline si amesteca bine pentru a se unge uniform. Presara sare si condimentele preferate.

5. Asaza feliile intr-un singur strat pe o tava tapetata cu hartie de copt, fara sa se suprapuna.

6. Coace chipsurile in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, intorcandu-le pe jumatate pentru a se rumeni uniform. Fii atent sa nu le arzi, deoarece timpul poate varia in functie de grosimea feliilor si tipul legumei.

7. Dupa ce sunt gata, lasa chipsurile sa se raceasca cateva minute – vor deveni si mai crocante.

Beneficii si variatii:

Chipsurile facute in casa sunt o gustare mult mai sanatoasa decat variantele procesate, deoarece controlezi cantitatea de ulei si sare. Mai mult, poti folosi legumele tale preferate pentru a crea combinatii delicioase si colorate, perfecte si pentru cei mici.

In plus, prepararea acestor chipsuri poate fi o activitate distractiva de facut impreuna cu familia, iar rezultatul este o gustare crocanta si aromata, ideala pentru momentele cand vrei ceva bun si rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului