Ai pofta de ansoa, dar vrei sa gatesti o reteta noua? Noi iti propunem sa faci niste chiftelute gustoase si apetisante.
Ingrediente pentru chiftelute de ansoa
500 gr. fileuri de ansoa curatate
5 felii de paine uscata
100 ml lapte
1 ou
100 gr. faina
1 lingura seminte fenicul
ulei de floarea soarelui (pentru prajit )
sare
piper
Cum se prepara chiftelute de ansoa
Cuarata feliile de paine de coaja, apoi pune-le la inmuiat 15 minute, in lapte.
Spala bine si curata fileurile de ansoa, apoi toaca-le cat mai marunt.Pune intr-un bol incapator pestele, painea stoarsa de lapte, oul si semintele de fenicul. Sareaza compozitia si pipereaz-o, apoi amesteca totul cu o lingura de lemn.
Lasa amestecul deoparte, la odihna, circa 30 de minute.
Incinge o tigaie termorezistenta cu ulei. Intre timp, fa din compozitie mici chiftele , de marimea unei nuci. Da-le prin faina si pune-le la prajit in uleiul incins.
Scurge-le cand le scoti cu o spumiera si aseza-le pe un platou cu servete absorbante de bucatarie, pentru a nu ramane imbibate de ulei.
Cum se servesc chiftelute de ansoa
Serveste chiftelutele de ansoa cu decor de lamaie, eventual stropite cu zeama de lamaie.
Foto: culinaryadventuresinthekitchen.wordpress.com
#retete #ansoa #chiftelute #chftele #chiftelute ansoa
Chiftelute de ansoa
Chiftelute de ansoa Ai pofta de ansoa, dar vrei sa gatesti o reteta noua? Noi iti propunem sa faci niste chiftelute gustoase si apetisante.- 2012-03-13 2012-03-13
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna