Aperitive

#aluat de saratele #aperitiv #saratele

Chef Liviu Balint: Inventivitate pentru inceputuri de masa: lingurite din aluat de saratele

O masa buna se cam cunoaste de la aperitiv. Si, cand te gandesti ca mai toata lumea se satura din acest moment, deoarece surprizele vin in portii mici, dar gustoase! In loc de lingurite de metal, surprindeti cu lingurite din aluat de saratele.

Ingrediente:

  • 200 g faina integrala,
  • 100 g faina alba de grau,
  • 50 g mac,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 125-150 ml apa
  • jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingurita Vegeta Naturella

Faceti un aluat potrivit pe care il lasati la odihnit o ora. Dupa somnul de frumusete, aluatul se intinde intr-o foaie de 4 mm care se aseaza peste linguritele aranjate ca soldatii cu partea concava in sus. Se decupeaza si apoi se aranjeaza in tava in care linguritele executa plantonul cu partea concava in jos. Important e sa ungi linguritele cu ulei si sa le lasi in cuptor pana cand incepe rumenirea. Se lasa la racit dupa ce au ajuns la parguire si se umplu cu icre, cu pasta de morcov si cartof calite in unt si curry, vinete, salata de cruditati sau orice va ganditi ca s-ar putea asorta ca aroma cu saratelele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului