Aperitive

# retete branza # reteta buleta #reteta aperitiv # aperitiv branza

Rapid si gustos: Bulete pufoase de branza

Buletele pufoase de branza sunt aperitivul cald ideal pentru mesele festive, asa ca nu ar trebui sa lipseasca nici de pe platourile pregatite special pentru Paste.

Ingrediente pentru bulete pufoase de branza

  • 3/4 ceasca de faina
  • 1 ceasca de apa
  • 6 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1 1/2 lingura de mustar de Dijon
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca de branza dura Gruyere rasa
  • 1/2 ceasca de branza Cheddar

Cum se prepara buletele pufoase de branza

Amesteca intr-o cratita de marime medie apa, untul, usturoiul maruntit, sarea si piperul. Adu amestecul la fierbere si apoi incorporeaza faina, amestecand constant cu o spatula din lemn, pana cand se formeaza o coca ferma. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga mustarul si ouale, pe rand. Dupa ce ai omogenizat din nou compozitia, adauga si cele doua feluri de branza si amesteca din nou pana cand coca devine uniforma.

Cu ajutorul unei linguri, formeaza buletele si asaza-le pe o tava acoperita cu pergament special pentru copt. Coace buletele timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade.

Cum se servesc buletele pufoase cu branza

Buletele pufoase cu branza se servesc la temperatura camerei, decorate cu verdeata proaspata (marar, patrunjel sau busuioc).
 
Foto:dailydosesofsugar.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului