Ingrediente pentru bruschetele cu rodii, merisoare si crema de branza
- 450g merisoare proaspete
- 2 linguri ghimbir ras
- 1 cana zahar
- 1/4 cana miere
- 2 linguri sos Sriracha
- 1/4 cana frunze de coriandru proaspat, tocat
- coaja rasa de la o portocala
- 1 si 3/4 cani seminte de rodie
- 1 bagheta, taiata in felii de aproximativ 1 cm grosime
- 1/2 cana uleide masline extravirgin
- sare kosher
- piper proaspat macinat
- 250g crema de branza, fina
Cum se prepara bruschetele cu rodii, merisoare si crema de branza
Intr-un blender adauga merisoarele, ghimbirul, zaharul, mierea si sosul Sriracha. Mixeaza putin, pana cand ingredientele se combina. Adauga coriandrul si mixeaza totul timp de cateva secunde. Compozitia nu trebuie sa fie una omogena ci putin sfaramicioasa.
Toarna compozitia intr-un castron si adauga peste semintele de rodie si coja de portocale. Amesteca bine si acopera vasul. Lasa totul la frigider timp de minim doua ore.
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt si asaza feliile de bagheta pe acestea. Cu ajutorul unei pensule unge feliile de paine cu ulei si asezoneaza-le apoi cu sare si piper. Coace totul timp de 14-18 minute sau pana devin aurii si crocante.
Intre timp, adauga crema de branza intr-un bol pentru mixer si mixeaza pana devine cremoasa. Asaza cate o lingura de crema de branza pe fiecare bruscheta, iar desupra adauga sosul de merisoare cu rosii.
Poti garnisi cu patrunjel proaspat tocat si coaja de lamaie sau portocala.
Serveste bruschetele imediat!
Sursa foto: theloop.ca