Aperitive

#retete dovlecei #briose cu dovlecei #briose aperitiv #retete simple # retete briose #briose # retete de vara #retete rapide

Briose aperitiv cu dovlecei, o reteta pentru intreaga familie

Briosele aperitiv cu dovlecei sunt ideale pentru un mic dejun tarziu sau pentru gustarea de la birou. Acestea sunt de asemenea ideale pentru a copiii mofturosi, care nu accepta legumele in meniu. Cu siguranta nu vor rezista tentatiei de a le savura!

Ingrediente pentru briosele aperitiv cu dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g feta
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • 3 oua
  • 1 legatura de marar
  • un praf de nucsoara
  • sare kosher
  • piper proaspat macinat

Cum se prepara briosele aperitiv cu dovlecei

Spala dovleceii, curata-i de coaja si rade-i prin razatoarea mare. Sareaza-i si lasa-i sa stea timp de 10-15 minute, apoi opareste-i timp de 1 minut in apa clocotita. Strecoara-i bine si lasa-i sa se raceasca, dupa care, stoarcei cu ajutorul mainii, pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-un castron incapator adauga branza si sfaram-o cu ajutorul unei furculite. Adauga peste aceasta ouale si amesteca bine. Incorporeaza apoi nucsoara, usturoiul, mararul tocat si dovleceii. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga faina, amestecata cu praful de copt.

Adauga compozitia in formele de briose tapetate cu hartie speciala, avand grija sa umplii doar 3/4 din forma, deoarece briosele vor creste in inaltime.

Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc usor la suprafata.

Cum se prepara briosele aperitiv cu dovlecei

Briosele aperitiv cu dovlecei pot fi servite atat calde cat si reci. Merg de minune alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.

Sursa foto: myfoodbook.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare