Aperitive

# preparare biscuiti #biscuiti cu unt #biscuiti

Biscuiti cu unt, un deliciu la orice ora!

Biscuitii cu unt sunt deliciosi si numai buni de savurat la orice ora. Serviti ca atare, alaturi debranza, dulceata sau miere vor disparea imediat ce-i scoti din cuptor, si vei dori sa-i prepari iar si iar.

Ingrediente pentru biscuitii cu unt

  • 320g faina
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 si 1/2 lingurita sare kosher
  • 230 grame unt, taiat cubulete
  • 85g unt, topit
  • 180g lapte batut, de la frigider

Cum se prepara biscuitii cu unt

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie e copt.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga untul topit si amesteca bine. Adauga apoi si restul de unt si framanta aluatul foarte bine pana obtii o ompozitie omogena.

Cu ajutoul unei furculite, incorporeaza laptele batut. Amesteca usor si nu framanta aluatul in exces. Cand obtii o compozitie omogena, imparte aluatul in 24 de bucati egale.

Formeaza bilute cu ajutorul mainii. Daca aluatul de lipeste, unge mainile cu putin unt topit inainte de a modela bilutele.

Daca in timpul modelarii, aluatul devine moale, adauga-l bilutele la frigider timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie sa fie tari in momentul in care sunt bagate in cuptor.

Asaza bilutele formate in tava pentru copt si coace biscutii timp de 25-30 de minute, pana devin aurii.

Scoate biscuitii din cuptor si unge-i cu unt topit si presara sare peste acestia (sau zahar daca doresti sa fie dulci).

Cum se servesc biscuitii cu unt

Serveste biscutii cu unt, calzi sau reci. Sunt excelenti ca atare, dar ii poti servi si alaturi de o bucatica de branza, sau cu miere ori dulceata.

Sursa foto: bonappetit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului