Te pregatesti sa organizezi o petrecere la tine acasa, insa nu vrei sa petreci o zi intreaga in bucatarie? Atunci poti prepara cateva gustari, pe care musafirii le pot servi foarte usor si comod, fara sa mai foloseasca tacamurile. Acestea sunt usor de realizat si cu siguranta vor fi pe placul invitatilor tai. Iata cateva dintre cele mai delicioase aperitive.
1. Tarte cu piersici si branza albastra
Ingrediente:
- 24 de tarte congelate
- 250 g branza Gorgonzola
- 1/2 cana de piersici
- 3 linguri de migdale prajite
Cum se prepara:
Asaza tartele intr-o tava mare de copt, faramiteaza branza si presar-o peste aluat. Imprastie si piersicile peste tarte si da-le la cuptor pentru 5-6 minute. La final, presara peste tarte si migdalele prajite.
Cum se servesc:
Se servesc atat calde, cat si reci, ca aperitiv.
2. Minitarte cu stafide si nuci
Ingrediente:
- o cana de zahar
- 1/4 ceasca de unt sau margarina
- doua oua, usor batute
- o lingura otet alb
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- o cana cu stafide
- o cana nuci pecan tocate si prajite
- 3 pachete de tarte congelate
Cum se prepara:
Amesteca primele sase ingrediente intr-un bol mare si, separat, combina stafidele cu nucile pecan. Umple fiecare tarta cu aceste amestecuri si pune-le la copt pentru aproximativ 25 de minute.
Cum se servesc:
Se servesc la temperatura camerei, decorate cu frisca sau nucsoara macinata.
3. Minisandviciuri cu muschi de vita si sos de hrean
- 2/3 cana smantana
- 1/4 ceasca de mustar Dijon
- 2 linguri tarhon proaspat tocat
- doua linguri de hrean
- 300 g muschi de vita
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- doua linguri suc proaspat de lamaie
- 3 cesti macris
- o bagheta de paine franceza
- doua linguri de capere
- 1/2 ceasca rasa de branza proaspata sau parmezan
Cum se prepara:
Combina primele patru ingrediente, amestecandu-le bine cu un telul. Asezoneaza carnea de vita cu piper, apoi prajeste-o aproximativ 15 minute la foc mediu-mare. Taie muschiul felii subtiri si toarna peste el suc de lamaie.
Aranjeaza macrisul uniform pe feliile de paine, adauga si cate o felie de carne de vita si o lingura de sos, apoi asaza peste ele si capere si presara branza.
Cum se servesc:
Se servesc reci, ca aperitiv ori gustare.
Sursa foto: myrecipes.com