Aperitive

# retete micul dejun # retete cu oua #retete

4 retete cu oua pentru micul dejun! Le vei adora

Oul ar trebui sa fie ingredientul nelipsit de la micul dejun, fiind un aliment complet, cu multe calitati nutritionale. In plus, poate fi preparat in multe feluri. Iata patru retete delicioase cu oua pe care vei dori sa le incerci imediat:

Oua in stil rustic

Ingrediente:

  • 8 fasii de bacon, taiate cubulete
  • 2 cani cartofi taiati cubulete
  • ½ cana ceapa tocata
  • ½ cana ardei verde tocat
  • 8 oua
  • ¼ cana lapte
  • Sare, piper
  • 1 cana branza rasa

Cum se prepara

Intr-o tigaie, pune baconul si lasa-l pana devine crocant. Pune-l apoi pe un prosop de hartie pentru a se scurge de grasimea in exces. Pune la prajit cartofii la foc mediu pentru 12 minute sau pana cand se inmoaie. Adauga ceapa si ardeiul verde. Lasa-le pe foc si amesteca din cand in cand, timp de 3-4 minute, sau pana cand acestea devin moi, apoi adauga peste aceste ingrediente si baconul.

Intr-un bol mare, bate ouale, pune laptele, sare si piper, apoi toarna totul in tigaie. Lasa tigaia pe foc pana cand ouale se prepara complet. Presara deasurpa branza, amestec-o in compozitie sau lasa-o sa stea pana cand se topeste.

Nori de oua italienesti

Ingrediente:

  • 4 oua
  • ¼ lingurita condimente italienesti
  • Sare, piper
  • ¼ cana parmezan ras
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 lingura rosii uscate tocate

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Separa ouale, pune albusurile intr-un bol si gabenusurile in 4 boluri mici separate. Bate albusurile, cu condimente italienesti, sare si piper, pana devin spuma.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei, formeaza 4 movile din spuma de albusuri. Cu spatele lingurii formeaza o mica adancitura in mijlocul fiecarei movile de albus. Presara branza si pune tava la cuptor pentru aproximativ 5 minute. Apoi, asaza usor in fiecare adancitura cate un galbenus. Mai pune-le la cuptor inca 3-5 minute pana cand se fac si galbenusurile. Presara deasurpa busuioc si rosii uscate.

Omleta cu somon

Ingrediente

  • 12 oua
  • 2 linguri lapte
  • Sare si piper
  • 2 linguri de unt
  • 450 de grame de somon, preparat si rupt bucati
  • Branza rasa
  • Marar proaspat
  • ¾ cana smantana
  • Ramurele de marar verde

Cum se prepara

Intr-un bol, bate ouale cu lapte, sare si piper.

Pentru fiecare omleta, intr-o tigaie topeste 1 lingurita de unt la temperatura medie. Pune ½ cana din compozita de oua in tigaie. Presara 1/3 cana somon, ½ cana branza si 1 lingurita de marar. Impatureste omleta in doua si asaza-o pe o farfurie. Pune deasupra 2 linguri de smantana si o crenguta de marar pentru decor.

Oua cu cartofi dulci

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 2 cartofi dulci de dimenisune medie
  • 1 catel de usturoi tocat
  • Sare, piper
  • 1/8 lingurita cimbru uscat
  • 2 cani baby spanac proaspat
  • 4 oua

Cum se prepara

Intr-o tigaie pune la topit untul la temperatura mica. Pune in tigaie cartofii dulci dati prin razatoare, usturoiul, sare si cimbru si lasa totul pe foc pana cand cartofii sunt aproape moi, 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga si spanacul.

Cu spatele lingurii, formeaza patru adancituri in amestecul de cartofi si pune in fiecare cate un ou spart. Presara peste oua sare si piper. Lasa tigaia pe foc mediu, acoperita cu un capac, pana cand ouale sunt gata, aproximativ 5-7 minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare