Aperitive

#retete weekeend #mic dejun weekend #mic dejun cozy #mic dejun #retete mic dejun

3 retete pentru un mic dejun cozy in zilele de weekend

Pentru diminetile de weekend cand vrei sa te bucuri din plin de fiecare moment, incearca un mic dejun rafinat. Iata trei retete pentru un mic dejun cozy.

Budinca de paine cu spanac si ciuperci

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 de grame de ciuperci
  • 12 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Sare, piper
  • 500 de grame de paine taiata felii
  • 3 cani spanac
  • 2 cepe
  • 170 de grame de branza Gruyere

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune jumatate din cantitatea de ciuperci, amestecand din cand in cand, pana cand devin aurii. Pune-le pe o farfurie. Repeta cu restul ciupercilor si mai adauga ulei daca este necesar.

Intre timp, intr-un castron amesteca ouale, laptele, mustarul, nucsoara, sare si piper. Adauga si painea si amesteca. Pune ciupercile, spanacul, ceapa si ½ cana de branza.

Transfera amestecul intr-o tava unsa cu putin ulei, presara deasupra branza ramasa si acopera cu folie de aluminiu, apoi pune tava in cuptor pentru 30 de minute. Indeparteaza folia si mai lasa tava in cuptor apoi 5 minute pentru a capata o culoare aurie deasupra.

Sandwich cu oua si branza

Ingrediente

  • 4 oua
  • Sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 de grame de branza cheddar
  • 4 muffins englezesti, prajite in toast
  • 2 cani spanac
  • 4 felii subtiri de sunca

Mod de preparare

Intr-un bol, bate ouale cu 1 lingura de apa, sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu. Adauga oaule si amesteca continuu cu o spatula, in jur de 2-3 minute. Pune cate o lingura pe fiecare jumatate de muffin si deasupra pune branza, spanac si sunca. Peste toate acestea asaza cealalta jumatate de muffin.

Oua cu branza Gruyère si chard

Ingrediente

  • 6 felii de paine
  • 3 linguri de unt
  • 1 legatura de chard
  • 6 oua
  • 115 grame de branza Gruyere

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cu o forma pentru fursecuri decupeaza cate o gaura in centrul feliilor de paine. Asaza painea si bucatile decupate intr-o tava cu hartie de copt. Pune-le la cuptor 5 minute pentru a se usca usor.

Intr-o tigaie, topeste untul. Adauga frunzele de chard tocate marunt si sare. Lasa-le pe foc 8-10 minute. Pune amestecul peste feliile de paine, intinde-l in jurul gaurilor din felii. Adauga in fiecare gaura cate un ou. Presara sare, piper si branza Gruyere, peste frunzele de chard si peste bucatile decupate. Pune tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand ouale sunt bine facute. Serveste-le imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului