Aperitive

#cartofi # retete cartofi #preparare cartofi #cartofi croissant #cartofi dauphinois #cartofi zdrobiti

3 maniere ingenioase de a prepara cartofii

Cartofii, una dintre cele mai populare si apreciate legume, poate fi un ingredient-minune in bucatarie. Acesta ofera numeroase variante de prepare, unele dintre ele foarte ingenioase. Asadar, uita de cartofii prajiti si nesanatosi si realizeaza cateva preparate rafinate si foarte sanatoase din cartofi. Iata cateva retete delicioase:

1. Cartofii croissant

Vrei sa prepari un aperitiv rapid si foarte aspectuos, cu care sa ii impresionezi profund pe invitatii tai?

Taie cativa cartofi in rondele subtiri, presara peste ei ulei de masline, putin unt, sare de mare si piper, apoi da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Rezultatul va fi unul spectaculos si foarte gustos.

2. Cartofii Dauphinois

Cartofii Dauphinois sunt un aperitiv savuros, cu o combinatie de arome inedite, insa extrem de gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 cana si jumatate de smantana
  • 1 cana cu lapte
  • 1/2 cana de cimbru, sare si piper din fiecare
  • 5 cartofi rosii
  • 1 cartof dulce
  • 3 catei de usturoi

Cum se prepara:

Combina smantana cu laptele, cimbrul, sarea si piperul intr-o oala mare. Taie cartofii in felii subtiri si pune-i peste amestecul de smantana. Lasa-i la foc mediu si amesteca compozitia ocazional pana cand cartofii sunt acoperiti uniform, iar crema se ingroasa.

Presara usturoi peste cartofi, apoi transfera-i intr-o tava tapetata cu unt. Plaseaza feliile de cartofi dulci in centru, apoi toarna si restul de crema in tava.

Lasa cartofii la cuptor pana cand capata o culoare aurie deasupra, aproximativ 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca putin, apoi da-i la frigider pentru cel putin 8 ore.

Taie cartofii copti din nou in felii, apoi baga-i din nou la cuptor intr-o folie de aluminiu.

3. Cartofi zdrobiti

O alta maniera ingenioasa si foarte savuroasa de a prepara cartofii este zdrobirea acestora si condimentarea lor cu cateva arome speciale.

Ingrediente:

  • 12 cartofi mici
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • rozmarin

Cum se prepara:

Pune cartofii la fiert, apoi asaza-i intr-o tava mare de copt si aplatizeaza-i.

Presara peste ei ulei, piper, sare si rozmarin, apoi da-i la cuptor pentru 20 de minute.

Sursa foto: diply.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului