Aperitive

# focaccia #sandwich #aperitive #ricotta #aperitive italienesti #peste rosu

3 aperitive italienesti pentru un festin ca la Roma

Obiceiurile culinare italienesti sunt mereu o sursa de inspiratie atunci cand nu ai idei. Te-ai gandit vreodata cat de simplu este sa incepi festinul cu aperitive simplu de facut, dar delicioase? Iti prezentam trei retete de aperitive italienesti pentru un festin ca la Roma!


1. Focaccia cu rozmarin si cartofi

Ingrediente

  • 250 ml apa calda
  • o lingurita zahar pudra
  • 2 lingurite drojdie
  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 80 ml ulei de maline extra virgin
  • 2 cartofi mici
  • rozmarin
  • usturoi


Cum se prepara:

Se amesteca intr-un vas apa calduta cu zaharul, dupa care se adauga faina si se amesteca bine. Drojdia se omogenizeaza cu 60 ml de ulei. Se adauga peste aluat si se framanta timp de 10-15 minute, pana se obtine un aluat moale si nelipicios.

Se unge o tava cu ulei de masline si se pune aluatul in tava. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, se adauga in interiorul aluatului feliile de cartofi, rozmarin si usturoi. Se amesteca doua linguri de ulei cu doua linguri de apa si se unge toata suprafata. Se lasa la copt timp de 10 minute, pana cand cartofii capata o culoare maronie.


2. Ricotta cu peste rosu si patrunjel

Ingrediente

  • 1.5 kg ricotta proaspata
  • 8 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 290 g rosii semi-uscate
  • 150 g ardei gras
  • 125 g nuci prajite
  • 50 g parmezan ras fin
  • 125 ml de ulei de masline extra virgin
  • peste rosu


Cum se prepara:

Se amesteca ricotta cu ouale si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza. Se adauga patrunjel si se condimenteaza cu sare si piper.

Se coace timp de 40-45 de minute, dupa care se lasa la racit.

Rosiile se amesteca cu ardeiul gras, nucile si parmezanul, pana se obtine o pasta.

Peste ricotta, se adauga pestele rosu si se pune din nou la cuptor. Se adauga sosul si se serveste cu paine prajita.

 

3. Sandwich cu ton

Ingrediente

  • fenicul tocat marunt
  • ceapa rosie taiata
  • busuioc proaspat tocat
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 2 cutii de ton intreg
  • 1 borcan ardei rosu tocat
  • 8 felii de paine prajita


Cum se prepara:

Se amesteca intr-un bol ceapa rosie, feniculul, caperele, sucul de lamaie, uleiul de masline, piperul, tonul si ardeiul gras. Se pune continutul pe cate o felie de paine si se adauga alta deasupra.


Sursa foto: tastyeasyhealthygreen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete