Animest

#animatie #festival #animest #2008 #sita sings the blues

Lungmetraje straine in competitie la Anim'est

Ca si la editiile anterioare Anim’est 2008 se bucura de o impresionanta participare straina atat in sectiunile competitive ale festivalului, cat si in cadrul proiectiilor speciale. Va oferim o scurta prezentare a filmelor straine aflate in cursa pentru trofeul Anim’est 2008.

sita sings the blues

Sita este o zeita despartita de nobilul ei sot Rama. Nina este o animatoare al carei sot se muta in India, de unde ii trimite un e-mail prin care o anunta ca o paraseste. Trei papusi povestesc din umbra tragedia antica si povestea din zilele noastre, intr-o superba transpunere animata a Ramayanei, pe fondul unor piese de jazz din anii 20 interpretate de Annette Hanshaw. Sita Sings the Blues isi merita supranumele de "cea mai buna poveste a unei despartiri, din toate timpurile".

Sita Sings the Blues a mai fost selectionat in festivaluri precum: Annecy Animation Festival, Tribeca International Film Festival, Taipei Film Festival, Seattle International Film Festival sau Festivalul de Film de la Berlin.



De Profundis

Era odata o casa in mijlocul marii. Casa avea un turn ce dadea spre apus si ale carui trepte se terminau in mare, iar la rasarit avea un copac ce inflorea din martie pana in aprilie. Seara, pe scari, o femeie interpreta adesea la violoncel piese triste. Femeia iubea un artist ce tanjea dupa viata de marinar si se visa pe un vapor cu care sa colinde intreg Oceanul.



The Three Robbers /Cei trei hoti

Erau odata trei hoti cu inima de piatra ce se ascundeau in padure, asteptand sa atace calatori nevinovati. Intr-o buna zi, Tiffany, o fetita orfana, se ducea spre castelul din munti, spre un orfelinat unde sarmanii copii trudeau zi si noapte si nu ieseau din cuvantul masterei iubitoare de aur. Tiffany sfarseste in mainile celor trei hoti si nu-i vine sa creada cat este atat de norocoasa! Hotii se cearta daca sa o duca pe fetita in ascunzatoarea lor, insa ea s-a si invitat acolo. Ei cad prada minciunii fetei care-si inventeaza nobile origini indiene; hotii se hotarasc sa ceara drept rascumparare bijuterii nepretuite, insa temerile celor trei se adeveresc si fetita le da planurile peste cap.



Le Tueur de Montmartre /Ucigasul din Montmartre

Francois, pictor ratat, isi imparte existenta intre ura feroce fata de mama sa tiranica, slujba sa innebunitoare si cautarea inspiratiei. Are un singur prieten de nadejde: cutitul mostenit de la tatal sau. Cu el va pune capat tuturor problemelor, iar mama sa va fi prima victima. Cu aceasta moarte incepe cariera lui de criminal in serie. Iesit la o plimbare, are parte de intalnire ciudata: cu Moartea. Aceasta il invita sa petreaca ceva timp impreuna. Dupa cateva intalniri intime, descopera in interlocutoarea sa un personaj original si seducator. In acest joc, insa, Moartea traieste o cadere fatala. Francois revine la singuratatea dinainte. Viata isi urmeaza cursul ca inainte?

Egon and Donci / Egon si Donci

Egon si Donci sunt doi locuitori singuratici ai unei planete dintr-un sistem solar indepartat. Egon este pasionat de explorarea spatiului, dar actiunile sale sunt date peste cap intotdeauna de pisica sa neindemanatica, Dönci. Filmul se concetreaza pe conflictele comice dintre cele doua personaje, pe greutatile carora trebuie sa le faca fata in timpul aventurilor prin care trec. Desi sunt extraterestri, Egon seamana cu un baietel pamantean, iar Donci pare mai degraba o pisica supraponderala. Aproape de coliba lor cade o naveta spatiala ce-i face sa planuiasca sa descopere Planeta Albastra din Sistemul Solar.

Egon si Donci nu vorbesc niciodata. Comunica intre ei sau cu spectatorii prin limbajul corpului, prin cuvinte monosilabice si gesturi. Unul din scopurile peliculei este acela de a educa publicul in ceea ce priveste spatiul sau caracteristicile si curiozitatile planetelor din sistemul nostrum solar.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele