Animest

Anim'est la puterea a treia

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Animatie Anim'est se va desfasura la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie, la cinematografele Scala si Elvira Popescu , unde se vor prezenta filme, invitati speciali si un total de aproape 300 de scurt si lungmetraje.

Anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor analiza filmele din cele cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti, videoclip & advertising.

Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani.

Anul acesta, Anim'est aduce in premiera in atentia specialistilor si a presei un eveniment provocator pentru animatia europeana: Balkanimation, un seminar international cu proiectii, care isi propune sa analizeze starea filmului de animatie in Balcani. Vor fi prezenti la aceasta masa rotunda si vor dezbate pe tema data, personalitati de specialitate din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania.

Tot in premiera, Anim'est inaugureaza la aceasta a treia editie seria de parteneriate cu alte festivaluri internationale de animatie prietene. Astfel, in fiecare an la Bucuresti, cu prilejul Anim'est, va fi invitat un reprezentant al unui alt festival international de animatie, care va introduce o serie de filme premiate la festivalul respectiv. Anul acesta, este invitat Festivalul International de Animatie Animateka din Ljubljana, prin directorul Igor Prassel, care va prezenta publicului roman o selectie de scurtmetraje premiate anii trecuti.

Anim’est este primul festival de film din Romania care pune la dispozitia spectatorilor sistemul online de bilete, prin site-ul bilet.ro. Acest sistem permite achizitionarea in avans a unui numar nelimitat de bilete, imediat ce acestea vor fi puse in vanzare.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele