Animale de companie

#caine #animale de companie

Zece motive pentru care cainii sunt mai buni decat unii oameni

 

Orice iubitor de caini stie ca acesta iti ofera si merita iubire neconditionata. Pur si simplu ii iubesti fara un motiv anume! Dar iata de ce acesti prieteni loiali merita uneori mai multa apreciere si respect chiar si decat unii oameni.

“Cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat mai mult iubesc cainii”, spunea filosoful grec Diogene. Un lucru atat de simplu, care spune atat de multe.

Zece motive pentru care un caine merita mai multa iubire decat un om

Fara indoiala, cainii au capacitatea de a ne bucura vietile si de a ne alina durerile. Din multe puncte de vedere, prietenii nostri patrupezi sunt mai buni decat noi, oamenii, si ar trebui sa invatam cate ceva de la ei.

1. Nimic nu se compara cu loialitatea unui caine

Cine nu a avut un catel alaturi, nu a cunoscut loialitatea adevarata, ce inseamna sa ai un prieten pe vecie.

2. Unui caine nu ii pasa daca ai bani sau daca esti aranjat

Dragostea unui catel nu tine seama nici de bani, nici de aspect. Este neconditionata si totala. Simpla prezenta a omului drag este tot ce are nevoie; nimic mai mult.

3. Nu te va critica niciodata

Oamenii au mereu cate o parere, solicitata sau nu, legata de actiunile tale. Dar un catel va merge mereu cu tine fara sa cracneasca, indiferent ca mergi spre dreapta sau stanga, prin viscol sau pe arsita.

4. Este mereu fericit sa te vada

Pentru un catel cel mai fericit moment este atunci cand isi vede stapanul. Nimic nu se compara cu bucuria cu care te copleseste cainele tau atunci cand te intorci acasa, fie ca i-ai adus ceva bun, fie ca nu.

5. E mai placut sa imbratisezi un caine, decat pe unii oameni

Oricat de poznasi ar fi si oricate nazbatii ar face, cateii reusesc sa te faca mereu sa zambesti si sa ii ierti. Ochisorii lor parca cer constant imbratisari.

6. Increderea unui caine in stapan este vesnica

Odata ce un catel si-a gasit omul lui, atasamentul este vesnic, la fel si increderea pe care i-o acorda. Indiferent de ce se intampla, un catel va merge pana in panzele albe si va suporta orice, daca asa ii cere omul lui.

7. Nu isi va face niciodata planuri fara tine

De multe ori am fost exclusi de persoane importante pentru noi din viata sau planurile lor, iar asta ne-a afectat mai mult sau mai putin. In momentul in care alegem sa ne impartim casa si viata cu un catel, nu vom mai suferi niciodata din acest motiv. Vom fi mereu prioritatea numarul unu si singura companie dorita va fi a noastra.

8. Un catel stie sa aprecieze lucrurile simple

Atunci cand ai impresia ca totul in jur iti este impotriva sau ca nimic din ce ti-ai dorit nu iti reuseste, trebuie doar sa privesti un catel la joaca in parc. Vei invata ce inseamna adevarata fericire si bucurie, singurele lucruri dupa care merita sa tanjesti.

9. Nu asteapta nimic in schimb

Toti ne-am lovit la un moment dat in viata de persoane saritoare si atente doar cat timp aveau un scop anume. Un catel te va invata cum este sa primesti fericire, bucurie si dragoste fara sa dai nimic la schimb. Simpla ta prezenta, simpla mangaiere este suficienta pentru a provoca o explozie de dragoste sincera.

10. Nu va pleca niciodata de langa tine. Nici in momentele dificil

Despre loialitatea cainilor s-a vorbit mult, s-au facut si filme dupa evenimente reale. Nu putine sunt cazurile in care s-a vazut ca loialitatea si dragostea unui caine merge si dincolo de moarte.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare