Animale de companie

#pisici #pisica fericita #ingrijirra pisica

Vrei sa ai o pisicuta fericita? Lucruri pe care pisicile le adora

Pisicuta ta pare atat de mofturoasa si pretentioasa uneori, incat nu mai stii care sunt lucrurile sau activitatile care ii sunt pe plac si pe care le uraste. Daca vrei sa-ti rasfeti pisica ori sa o faci fericita in fiecare zi, pune-te la curent cu doar cateva dintre lucrurile pe care pisica le adora si nu uita sa le integrezi in rutina ei zilnica!


Scarpinatul si zgariatul

Pisicile adora sa fie scarpinate si mangaiate, dar sa si zgarie sau la randul lor diverse suprafete pe care au "norocul" sa le intalneasca in cale.

Specialistii sustin ca pisica adora sa fie scarpinata usor pe spate, in apropierea cozii. Se pare ca aceste miscari asemanatoare masajului ii provoaca placere.

De asemenea, pisica ta adora sa "scarpine" si ea, la randul ei, diverse suprafete. Atat timp cat nu este pielea ta sau canapeaua din living, o poti lasa sa se distreze in acest fel, intrucat se pare ca ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe gheare si la intarirea musculaturii.


Cutiile si pungile de carton

Daca analizezi cu atentie cele mai celebre filmulete cu pisici de pe internet, vei observa ca majoritatea lor se invart in jurul cutiilor de carton ori al sacoselor. Fie ca le fugaresc prin toata casa, ca incearca sa se ascunda sau sa treaca prin ele, felinele au o pasiune inexplicabila fata de aceste obiecte.


Atentia si joaca

Atentia si joaca vin la pachet cand vine vorba de o pisicuta fericita si binedispusa in fiecare zi. Chiar daca par animalute ceva mai solitare din fire, in realitate, felinele au nevoie de aceeasi afectiune, grija, joaca si atentie ca alte animalute de companie.


Leneveala si somnul

Pisicutelor nu le place sa exagereze cu miscarea fizica. Imbina armonios joaca si plimbarile cu leneveala si somnul. Cu totii ne aducem aminte de simpaticul motan Garfield, caruia ii placea doar sa manance, sa stea tolanit cu burta in sus si sa doarma, scotand astfel in evidenta principalele lucruri care ii fac cel mai mult placere unei pisici.


Inaltimile

Iti surprinzi frecvent pisica stand pe pervazul ferestrei sau pe marginea de la balcon? Nici nu-i de mirare! Pisicile sunt printre animalutele care nu au deloc rau de inaltime. Dimpotriva, admirarea peisajelor de la inaltimi mari este o placere pentru ele.


Rasfaturile culinare

Dupa cum mentionam mai sus, mancarea este o alta pasiune a pisicilor, care le creeaza o placere deosebita. Si daca mai au parte si de rasfaturi cu alimentele lor preferate - peste, branza, iaurt etc. - se va simti mai mult decat iubita si apreciata.

Sursa foto: tharien.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea