Animale de companie

#animale de companie #caine #adoptie caini #adoptie animal

Vrei sa adopti un caine? Afla daca esti pregatit pentru acest pas!

Adoptarea unui caine este o decizie care trebuie bine gandita si analizata inainte de a face acest pas! Dragalasenia si frumusetea catelului dorit te farmeca rapid si cantaresc enorm in decizia de a avea un animal de companie. Insa dincolo de bucuria de a te juca cu el si de a-ti fi tovaras de companie, ingrijirea unui caine este un angajament imens si o responsabilitate pe masura. Exista o multime de lucruri la care sa te gandesti inainte de a ura bun-venit cainelui in casa ta!
 

Afla daca esti sau nu alergic la caini!

Inainte de a merge la centrul de adoptii sau de a cumpara un caine din rasa preferata, este important sa afli daca esti sau nu alergic la parul acestuia.

In cazul in care ai o reactie alergica la parul de caine, trebuie sa te orientezi spre rase hipoalergenice sau fara par, astfel incat sa eviti reactiile neplacute.


Alege rasa potrivita pentru tine!

Oricat de mult te-ar impresiona o anumita rasa de caini, asigura-te ca este potrivita pentru tine si stilul tau de viata.

De exemplu, daca ai copii, este important sa alegi o rasa prietenoasa cu cei mici. In plus, daca alegi o rasa foarte pretentioasa, este indicat sa te asiguri ca ai resursele de timp si bani necesare pentru a-i oferi conditiile si ingrijirea corespunzatoare.


Asigura-te ca ai resurse financiare pentru a-l ingriji!

Indiferent ca este o rasa pretentioasa sau nu, important este sa fii constient ca adoptarea unui caine atrage cu sine costuri suplimentare in bugetul familiei.

Mancarea, vizitele medicale, vaccinurile, jucariile si produsele de ingrijire sunt costisitoare, dar obligatorii in ingrijirea cainelui. Asigura-te ca iti permiti sa ingrijesti un catel!


Ai suficient spatiu pentru el!

Rasa de caine pe care o alegi trebuie sa se adapteze spatiului pe care-l ai disponibil pentru el. Daca stai la curte, poti opta pentru un caine de talie mare, care se simte confortabil in aer liber, dar daca ai un apartament micut, o rasa de talie mica este o idee mai buna.


Asigura-te ca ai suficient timp pentru el!

Catelul este asemenea unui copilas: are nevoie de atentie, joaca si ingrijiri. Este important sa te gandesti bine daca ai timp liber suficient pentru a-l dedica relationarii cu el si ingrijirii lui. Daca ai un job care te tine departe de casa circa 11-12 ore pe zi, inclusiv weekendurile, este posibil ca adoptarea unui astfel de animal sa nu fie o idee foarte buna.

Sursa foto: gogo.webhop.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea