Animale de companie

#adoptie caine #caine #animale de companie

Vrei sa adopti al doilea caine? Iata de ce aspecte trebuie sa tii cont

Daca ai decis sa aduci un al doilea caine in casa ta, aceasta poate fi o idee generoasa, deoarece vei oferi o familie unui animal. Insa, adoptarea unui al doilea caine se poate dovedi o sarcina mai dificila decat te asteptai. Intr-adevar, este important ca cele doua animale sa se accepte reciproc, ca primul caine venit in casa sa nu se simta lipsit de privilegiile sale si ca noul sosit sa-si gaseasca locul in familie. Venirea unui al doilea caine poate perturba multe aspecte in locuinta. Este recomandat sa reamenajezi anumite spatii, sa planifici achizitii noi si sa reevaluezi bugetul casei. Iata de ce aspecte trebuie sa tii cont inainte de a adopta un al doilea caine.

 

Alege al doilea caine pe baza profilului celui pe care il ai deja

In primul rand, este necesar sa stii daca primul caine il va accepta usor pe noul venit. In principiu, primul caine trebuie sa fie foarte sociabil, altfel risti sa fii nevoit sa gestionezi conflictele care pot aparea. Daca patrupedul pe care il ai deja nu are un comportament adecvat, este recomandat sa apelezi la un dresor inainte de a aduce in casa al doilea caine. Este important ca animalul sa inteleaga conceptul de a imparti, in special in ceea ce priveste jucariile, mancarea si cosul in care doarme. Orienteaza-te mai degraba spre o rasa de caine compatibila cu cel pe care il ai deja, mai ales in ceea ce priveste marimea. Specialistii mai spun ca, daca ai un mascul, este bine sa adopti o femela si invers. Doi caini sterilizati de sex diferit se vor intelege, in general, mai bine decat doi de acelasi sex. Masculii deseori tind sa fie mai dominanti si mai agresivi unul fata de celalalt. Adoptarea a doi pui poate sa fie o situatie ideala, pentru ca le permite sa dezvolte o legatura frumoasa de-a lungul vietii. Ierarhia este foarte importanta in cazul cainilor, de aceea un catelus il va vedea pe cainele mai in varsta ca “mentorul” sau, iar adultul, pe cel mic drept un pui care trebuie sa fie dresat.

Amenajarea casei si ingrijirea de baza

Un aspect important este legat de hrana si ingrijirea medicala preventiva. Cere sfatul veterinarului in ceea ce priveste tipul si cantitatea de hrana potrivite pentru noul caine, vaccinuri si eventual castrare, iar, in cazul in care al doilea caine este mai in varsta, informeaza-te cu privire la ingrijirea specifica. Asigura-te ca ai acces la o farmacie veterinara non-stop, in cazul in care ai nevoie urgent de medicamente, pana ajungi cu animalul la medic.

Permite-i noului caine sa-si viziteze linistit noua casa, sa o descopere cu calm si seninatate si sa se acomodeze. In acest sens, este recomandat ca patrupedul pe care il ai deja sa nu fie prezent la prima vizita.

Pentru a gazdui noul animal, va trebui sa regandesti aspectul casei si sa ai tot ceea ce le este necesar in doua exemplare. Fiecare are nevoie de spatiul si bunurile sale. Cei doi caini nu trebuie sa fie fortati sa imparta lucruri, mai ales in primele luni de convietuire.

Prima intalnire dintre cei doi caini

In ceea ce priveste prima intalnire, este intotdeauna de preferat ca aceasta sa se desfasoare intr-un loc neutru, pentru a minimaliza posibilele conflicte. Ideal este sa le faci cunostinta patrupedelor in timpul unei plimbari, atunci cand ele sunt detasate si relaxate. In ceea ce priveste atitudinea ta, este important sa fii cat mai calm si sa ii lasi sa comunice liber. Daca auzi cateva maraieli, nu este un capat de tara, lasa-i sa faca acest lucru, astfel incat sa reuseasca sa gaseasca ei un echilibru pentru a convietui. Totusi, daca sunt in pericol sa se atace, este necesar sa apelezi la un dresor, pentru a defini cauza si a stabili ceea ce se poate face pentru a ajunge la un consens.

Treptat, viata impreuna va fi organizata si fiecare isi va gasi locul. Este necesar sa creezi o legatura afectiva cu al doilea caine. Este recomandat, de asemenea, sa te straduiesti sa petreci timpul separat cu patrupezii, dar si sa le oferi activitati in grup, pentru a interactiona cu unul cu celalalt.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea