Animale de companie

#rase de pisici #persana #british shorthair #pisici #albastru de rusia #javaneza

Rase de pisici ideale pentru apartament

Te gandesti sa devii proprietarul unei pisicute adorabile, care sa se adapteze perfect conditiilor de viata ale unui apartament? Atunci este recomandat sa optezi pentru o felina adaptabila, care nu trebuie sa fie hiperactiva pentru a fi fericita. Cauta o rasa de pisici care tolereaza bine singuratatea, ii place sa se afle in preajma oamenilor si nu este foarte teritoriala.

O alta calitate pe care o pisica ideala de apartament o detine este rezistenta la zgomot. Ti-am pregatit cateva rase de pisici care se pot adapta perfect traiului la bloc!

British Shorthair

Crescatorii de animale recomanda rasa British Shorthair pentru adaptabilitatea optima la viata de apartament. Silentioase si prietenoase cu stapanii lor, aceste feline superbe sunt recomandate si celor care ingrijesc pentru prima oara o pisica. Mai mult decat atat, daca vrei ca animalul tau de companie sa fie foarte linistit si fericit sa il tii in brate ore in sir, British Shorthair este intocmai ceea ce cauti.

Rasa persana

Lipsita de prea multe capricii si foarte afectuoasa, pisica persana nu solicita foarte multa atentie, deci se poate adapta foarte bine conditiilor de trai in apartament. Chiar si asa, aceasta rasa nu suporta bine singuratatea, de aceea nu va fi foarte fericita sa fie neglijata mai mult de cateva ore pe zi.

Pisica Albastru de Rusia (Russian Blue)

Pisica Albastra de Rusia detine numeroase calitati care o recomanda pentru viata de apartament. In primul rand, nu este foarte activa (ii place sa leneveasca in voie pe canapea), adora sa se joace cu copiii, este extrem de loiala stapanului sau si este timida in contact cu strainii (cel mai probabil se va ascunde de musafiri).

Mai mult decat atat, rasa Russian Blue este ideala pentru proprietarii care lipsesc mult de acasa, deoarece tolereaza destul de bine singuratatea.

Rasa javaneza (pisica cu puncte de linx)

Iata o pisicuta jucausa, afectuoasa si foarte dornica sa se exprime vocal. Ceea ce face rasa javaneza sa fie potrivita pentru apartament este toleranta excelenta in fata singuratatii si predispozitia redusa la a distruge obiectele din casa din lipsa de atentie. Aceste pisici sunt recomandate proprietarilor fara experienta si pensionarilor.

Sursa foto: pethub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului