Animale de companie

#animale de companie #veterinar #reactii panica

Vizita la veterinar este un chin pentru animalul tau? Cum schimbi acest lucru

Animalutul tau iese vesel pe usa, dar pe masura ce va apropiati de cabinetul medicului veterinar incepe sa aiba reactii de panica si refuza sa inainteze? Cel mai probabil acesta a fost traumatizat de anumite tratamente aplicate in trecut de catre doctor sau respinge din start ideea de a se apropia de un spatiu in care este supus unei verificari detaliate.

Pentru ca vizita la medic sa fie mai putin stresanta si traumatizanta pentru animal exista cateva lucruri pe care le poti face inainte de a porni catre doctor.


1 Alege cu atentie medicul


In mod clar cainele tau nu se va bucura sa ia contact cu un medic veterinar care il bruscheaza, care nu stie sa ii vorbeasca si care ridica tonul atunci cand acesta incepe sa se miste. Incearca sa gasesti un veterinar bland, rabdator, care ii va transmite cainelui tau o stare de bine. Daca tie nu iti place cum medicul se poarta cu patrupedul, in mod cert nici el nu se bucura de verificarea care i se face in mod obligatoriu.


2 Incearca sa calmezi catelul


Inainte de a pleca spre cabinetul veterinar ar fi bine sa iei la tine jucaria lui preferata. Lasa patrupedul sa se joace cateva momente atunci cand va aflati in sala de asteptare. Cu siguranta el se va relaxa si se va bucura pur si simplu de aceste clipe de joaca. Nu uita sa vorbesti cu animalutul, sa il mangai si eventual sa ii faci masaj (daca sta asezat, relaxat).


3 Mergeti la veterinar dupa o plimbare


Daca ai programare la veterinar la ora 16.00, ar fi bine ca incepand cu ora 14.00 sa mergeti intr-un parc, acolo unde cainele tau sa se relaxeze, sa isi consume energia. Cu cat va fi mai obosit si mai relaxat in acelasi timp, cu atat el va ignora mai mult anumite aspecte care il pot deranja in cabinetul medical.


4 Recompenseaza animalul de companie


Dupa vizita la medic, patrupedul ar trebui sa se bucure de un rasfat culinar. In momentul in care iesiti pe usa cabinetului medical ofera animalutului batoane sau biscuiti speciali. Cu siguranta va incepe sa asocieze vizita la medicul veterinar cu aceasta rasplata delicioasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea