Animale de companie

#animale #rozatoare #veverite

Veveritele - animale de companie?

Veveritele sunt rozatoare de dimensiuni mici, care ating in jur de 15-30 cm lungime. In functie de subspecia din care face parte, coada lor masoara intre 10 si 25 cm. Blana unei veverite are diverse culori precum: negru, roscat, gri, maro si chiar si alb.

 

Desi este un animal de companie mai putin obisnuit, veverita este destul de usor de crescut intr-o locuinta. Exista insa si o perioada destul de dificila, cea cand devine activa sexual. Astfel, comportamentul ei se poate schimba si poate fi mai agresiva cu cei din jur. De asemenea, poate sa distruga diverse obiecte insa, nu din rautate ci deoarece au ghearele foarte ascutite si dintii foarte puternici.

O veverita poate trai peste 10 ani. In general atingerea maturitatii sexuale se face la varsta de aproximativ 5-6 luni. Pentru a trece mai usor peste aceasta perioada asigura-te ca veverita are la dispozitie o mare varietate de jucarii.

Veveritele nu traiesc in grupuri deoarece sunt animale solitare. Aceste mamifere se apropie doar in perioada imperecherii.

 

Subspecii de veverite

 

Una dintre cele mai intalnite subspecii este veverita gri, care are o lungime de aproximativ 30-40 cm cu tot cu coada.

Veverita roscata are o lungime de 25-30 cm, coada lunga si burta de culoare alba. Aceasta specie poate fi intalnita si in parcurile si padurile din Romania, in special in zonele montane.

Veverita Siberiana este o rozatoare careia ii place sa-si petreaca timpul mai mult la nivelul solului decat in copaci. In salbaticie, aceasta este intalnita in Rusia si zona de Nord a Asiei.

Veverita Degu este originala din Chile si este o veverita de dimensiuni mici. Coada acestei este egala cu corpul si in total nu depaseste 22 de cm.

 

De unde pot fi achizitionate

 

Veveritele pot fi achizitionate de la unele Pet Shop-uri, dar si din crescatorii.

Singura crescatorie de veverite de la noi se afla in Brasov, Salcele. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul crescatoriei „Ferma de veverite”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea