Animale de companie

#rezervatie naturala #zimbru #animale salbatice

Un zimbru, vazut prin padurile Sucevei

Zimbrul a fost declarat specie disparuta in Romania inca de acum 200 de ani si exista doar in rezervatii si la gradini zoologice. Insa de curand, un exemplar de circa o tona a fost vazut si in padurile din judetul Suceava , au anuntat reprezentanti ai Directiei Silvice Suceava.



Padurarul din cadrul cantonului "Doi Frasini" Boroaia a vazut animalul legendar in urma cu cateva zile, in timp ce se afla impreuna cu alte patru persoane in padure, pe o parcela de exploatare a masei lemnoase.

"M-am intalnit si cu ursul in padure acum cativa ani, dar nu am fost marcat ca de vederea acestui imens animal. Are undeva la 1000 de kilograme, e impunator, dar nu pot spune ca ne-a fost frica de el. Nu a fugit de noi, dar in acelasi timp ne-a tinut la distanta", marturiseste padurarul, potrivit evz.ro.

Silvicultorii suceveni au anuntat prezenta zimbrului si Asociatiei Judetene Vanatorul si Pescarul, care gestioneaza vanatul in zona respectiva (Brodina), pentru ca nu cumva acesta sa ajunga trofeul vreunui vanator.

De asemenea, au fost sesizate si autoritatile silvice din judetul Neamt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea