Animale de companie

#animale #pui de urs #urs # marsupiu artifical

Un pui de urs a fost salvat datorita unui marsupiu artificial

Un pui de urs marsupial de la adapostul Warrandyte Wildlife din Melbourne, Australia, a supravietuit unui accident de masina in care a fost implicat impreuna cu mama sa. Cel care i-a salvat viata a fost un marsupiu artificial, care a reusit sa ii ofere conditiile necesare de mediu pentru a supravietui si a se dezvolta exact cum ar fi facut-o langa mama lui.

Pe puiul de urs cel norocos il cheama Caddy si a devenit rapid vedeta la adapostul de animale australian unde a fost luat in ingrijire.

La momentul producerii accidentului in care mama lui si-a pierdut viata, Caddy se afla in marsupiul ei si a fost protejat de coliziune si traume.

Ursuletul marsupial a fost salvat de echipa venita la locul accidentului, insa in lipsa unor conditii speciale de mediu, pe care le avea doar in marsupiul mamei, el risca sa moara.

Ingrijitorii i-au improvizat un marsupiu artificial in care sa creasca si sa se dezvolte pana la atingerea greutatii de 25 de kg, cand poate fi eliberat in salbaticie. Cand a ajuns la adapost cantarea doar 900 g, iar in prezent a ajuns la greutatea de 2.2 kg.

Foto: Dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare