Animale de companie

#triumph #urs koala #dentist tehnician # proteza picior #proteza #koala

Un koala fericit! Povestea ursuletului care a primit o proteza de picior care i-a schimbat viata

Viata unui urs koala s-a schimbat radical dupa ce acesta a primit o proteza de picior. Micutul urs s-a nascut fara un picior. Acest lucru il impiedica sa duca o viata normala, dar soarta i-a suras cand a primit o proteza.

 

Acum ursuletul Koala, pe nume Triumph, nu se mai satura de alergat si de catarat in copaci, lucruri pe care inainte le facea cu greu sau deloc.

Desi multi specialisti esuasera in crearea unei proteze pentru Triump, un tehnician dentar a reusit sa ii redea o sansa la o viata normala ursuletului.

“Ursul s-a nascut fara un picior si cand m-am intalnit cu Marley m-am gandit, sigur, pot sa-i fac un fel de proteza, pentru ca la asta ma pricep, fac proteze dentare pentru oameni.

Este foarte norocos, pentru ca are o mica umflatura la baza piciorului, probabil ca este un inceput de glezna, asa ca proteza se fixeaza pe acest ciot si incheietoarea o tine in loc. Are si o mica banda care il ajuta cand merge si chiar cand se catara, este confortabila pentru el”, povesteste Jon Doulman, tehnicianul dentar care a creat o proteza speciala pentru Triumph.

Triumph, in varsta de cinci ani, a fost salvat in 2017 de Marley Christian, o asistenta veterinara, care il are in grija si acum. Salvatoarea a gasit puiul agatat de mama lui, care agoniza. Dupa ce l-a salvat a observat ca puiul s-a nascut fara un picior.

Desi a apelat la o companie americana de proteze medicale, specialistii acesteia au esuat. Norocul ursuletului a fost insa tehnicianul dentar Jon. 

“Din momentul in care i-am pus ghetuta si a facut primul salt, a luat-o la fuga si a inceput sa se catere, am plans pur si simplu”, marturiseste Marley Christian.

Sursa foto: https://www.abc.net.au/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea