Animale de companie

#caine #ingrijire caine #tundere caine #tundere blana #blana caine

Tunde-ti cainele acasa. Trucuri utile pentru o "freza" corecta

Tunderea blanitei cainelui face parte din rutina obligatorie de toaletare a animalului de companie. Desi multi stapani apeleaza la saloane cosmetice special dedicate animalutelor pentru a le tunde, procedura de ingrijire se poate face si acasa, daca respecti cateva reguli si sfaturi importante. In plus, tunsul cainelui la domiciliu te ajuta sa economisesti bani si sa ii oferi patrupedului o coafura pe gustul tau!


Ia-ti masina de tuns si foarfeca

Pentru tunsul animalului la domiciliu, este important sa te asiguri ca ai la indemana atat masina de tuns, esentiala pentru a scapa rapid de cantitatea mare de blana, cat si foarfeca, necesara pentru zonele delicate si pentru finisarea tunsorii.


Tunde-l cand are blana uscata

La animale, tunsul nu se face pe parul umed, la fel ca la oameni. Specialistii sustin ca blanita trebuie tunsa dupa ce ai spalat-o si uscat-o foarte bine, pentru a-ti da seama cat trebuie sa tai din blana si care este limita pana la care trebuie sa ajungi, in ceea ce priveste dimensiunea firului de par.


Pune cainele sa stea pe un covoras de cauciuc

Inainte de a incepe sa dai jos excesul de blana, pune-l sa stea intr-un spatiu adecvat din casa (baie sau hol) si pe un covoras de cauciuc. Acesta este antiderapant si impiedica miscarile inoportune ale animalului in timpul tunsului, care se pot solda cu accidente nedorite.


Asaza cainele la inaltimea potrivita

Atunci cand incepi sa tunzi cainele, este important sa il asezi intr-o pozitie confortabila atat pentru el, cat si pentru tine. Pentru a manevra corect miscarile de tuns si a te asigura ca nu il ciopartesti, este important sa il pui pe o masuta sau un scaun, astfel incat sa fie la nivelul abdomenului tau.


Incepe din partea dorsala a animalului

Daca nu stii din ce parte sa incepi sa tunzi cainele, afla ca specialistii recomanda sa dai startul noii coafuri din spate, inaintand apoi usor spre fata. Inainte de a incepe stilizarea parului cainelui, regleaza masina de tuns la dimensiunea pe care o vrei pentru blanita (mai scurta sau mai lunga).


Nu folosi masina de tuns in zona fetei

Apeleaza la foarfeca pentru a finisa coafura cainelui in zona fetei. Nu doar ca eviti accidente nedorite, dar ai posibilitatea de a alege si ce tip de frizura crezi ca i se potriveste. Poate fi tuns cu breton, asimetric sau "castron", in functie de preferinte.

Sursa foto: hugspetproducts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului