Animale de companie

#comportament pisica #pisica #animale #animale de companie

Tu stii ce iti transmite pisica prin comportametul ei?

Pisica are un limbaj al corpului pe care stapanul ar trebui sa il inteleaga pentru a avea o relatie buna cu ea. In sensul acesta, explicam mai multe mesaje transmise de pisica pentru a veni in ajutorul persoanelor care au astfel de animale de companie.

Somnul pe calculator

Pisicile trebuie sa stea in medie intre 12 si 16 ore cu ochii inchisi pe zi. De asemenea, corpurile lor delicate au nevoie de caldura din computer. Temperatura ideala a pisicii este cu 20 de grade mai mare decat cea a oamenilor.

Fotografiile sunt deranjante

Foarte multi oameni au tendinta de a face sute de fotografii atunci cand se afla langa pisici si pentru asta recurg al diverse tactici cum ar fi fluturarea jucariilor care sa le distraga atentia.

Inainte de o fotografie cea mai buna solutie este sa te joci cu pisica. O alta idee este aceea de a o surprinde in diverse ipostaze amuzante. Vestea buna este ca blitul nu afecteaza ochii pisicii. Dar bliturile vor produce frecvent o stralucire infricosatoare cauzata de tapetum lucidum, un strat de celule ultra-reflectante din ochii felini, care le ajuta pe pisici sa vada in lumina scazuta. Pisica este deranjata de bliz chiar daca acesta nu o afecteaza.

Somnul sau lenevitul cu burta in sus

Cele mai multe pisici care stau cu burta in sus sunt prietenoase insa uneori mesajul este invers si aceasta este o pozitie care te provoaca. Afisarea burticii este o miscare defensiva care arata potentialilor dusmani ca toate membrele si ghearele sunt amorsate si gata sa intre in modul de atac. Si exista un alt motiv obisnuit pentru care piscile isi arata abdomenul, acela in care incearca pur si simplu sa se intinda, caz in care nu vor fi mereu fericite daca sunt mangaiate.

Zgariatul

Pisicile trebuie sa isi intretina gherutele la fel cum si oamenii si le taie pe ale lor. Un comportament al pisicii este zgariatul, care le ajuta sa indeparteze unghiile moarte. Exista alte doua explicatii importante in spatele motivului pentru care o pisica zgarie: pentru a marca teritoriul sau pentru a se intinde. Din pacate, cand o canapea sau un covor devine locul preferat de ascutit gherutele, unii dintre stapani recurg la taierea gherutelor acasa. Cel mai bine ar fi ca fiecare persoana care are o pisica sa ii cumpere acesteia un loc special pentru ascutit gherutele denumit sisal.

Atitudinea pisicii vis a vis de baie

Unii oameni de stiinta speculeaza ca pisicile din ziua de azi urasc apa, deoarece de cand au fost domesticite acum 5.000 - 10.000 de ani, au fost protejate de ploaie si zapada de catre tovarasii umani. In plus, este adevarat ca parul pisicii nu se usuca repede. Pisicile se nasc deja dotate cu instrumentele esentiale de ingrijire: labe, o limba aspra, ghimpata si saliva. Chiar daca pisicile nu sunt indragostite de baie, ele trebuie sa aiba mereu suficienta apa pentru a bea.

Cadourile sub forma de animale moarte sau insecte

Pisica te vede ca pe un mebru al familiei ei. Stapanul este cel care umple bolurile in fiecare zi iar pisica este incantata sa intoarca favoarea. De asemenea pisica aduce captura acasa pentru a fi ajutata sa o depoziteze pentru mai tarziu sau atunci cand a prins mai mult decat are nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea