Daca da, atunci vei descoperi adevarate beneficii ale hranirii pisicii cu carne preparata in casa. Desi carnea cruda este cea mai recomandata pentru pisica ta, afla cum ii poti asigura pisicii tale o alimentatie echilibrata si sanatoasa preparand carnea pe care acesta urmeaza sa o consume.
Carnea cruda este cea mai sanatoasa
Nutrientii din carnea cruda nu isi schimba proprietatile prin procesul de gatire. Multe vitamine nu rezista procesului de gatire, insa ceea ce este cel mai imortant este faptul ca structura moleculara a proteinelor si acizii grasi isi schimba propietatile cand cunt gatiti. Caldura distruge legaturile moleculare si o mare parte din aminoacizi si grasimi pot fi pierdute. Pe langa aceasta, trebuie sa iei in considerare faptul ca grasimile gatite pot fi cancerigene.
Nu abandona ideea de a-i face pisicii mancare, deoarece este mai bine sa-i prepari manacarea acasa decat sa o cumperi de la Pet-Shop. Instinctul nostru este acela de a gati carnea. Vom discuta despre cum sa faci acest lucru in acest articol. Multe persoane ezita sa-i dea pisicii carne cruda din cauza germenilor care se pot intalni in aceasta. Nu exista niciun risc sa hranesti pisica cu carne cruda comparativ cu hranirea acesteia cu hrana uscata.
Cum prepari carnea
In cazul in care pisica ta are anumite probleme de sanatate si esti nevoit sa-i dai numai carne preparata, iata cum poti face acest lucru.
1. Pentru a-ti usura munca, opteaza pentru o carne deja tocata. Germenii sau bacteriile care se pot intalni in aceasta nu trebuie sa te ingrijoreze deoarece prin procesul de gatire se vor distruge.
2. Pune carnea intr-o tigaie si adauga suficienta apa amestecand continuu pana obtii o compozitie omogena care are consistenta unei supe crema.
3. Aseaza tigaia pe aragaz, la foc mic. Pune un capac peste tigaie si lasa carnea sa fiarba timp de aproximativ 30-45 minute, in functie de cantitatea de carne pe care o gatesti.
4. Acest proces de fierbere va face carnea frageda si aromata – aproape ca cea de la conserva. Pisica o va adora!
5. Dupa ce carnea s-a fiert, vei observa ca in mijloc s-a strans partea solida a acesteia si este incojurata de fluide. Amesteca compozitia pentru omogenizare si stinge focul. Poti lasa compozitia sa se raceasca in tigaie sau o poti depozita intr-un alt recipient pentru a o folosi mai tarziu.
6. Este important sa lasi carnea sa se raceasca pana ajunge la temperatura corpului inainte de a o amesteca cu eventuale suplimente ce contin nutrienti esentiali pentru animal, care nu rezissta la o temperatura ridicata.
Nu arde carnea. Daca arzi carnea, arunc-o si reia prepararea folosind o carne proaspata. In cazul in care nu uiti tigaia pentru mult timp pe aragaz, aceasta metoda de fierbere nu ar trebui sa arda carnea.
Nu adauga ulei in tigaie pentru a preveni carnea sa se prinda de tigaie. Nu dorim sa prajim carnea.
Cum imbunatatesti reteta
Deoarece carnea gatita nu se congeleaza la fel de bine precum carnea cruda, iti sugeram sa o tii in frigider. Aceasta poate fi depozitata la rece timp de patru zile. Daca folosesti bucati de carne mai mari si nu carne tocata adauga un supliment de hrana cu ficat. De asemenea, poti folosi un supliment fara ficat si sa adaugi ficat prospat in hrana pisicii. Paseaza-l sau toaca-l marunt si amesteca-l cu carnea inainte de a o gati. Vitamina A existenta in ficat este rezistenta la temperaturi mari si nu se va distruge in urma procesului de gatire.
Ca suplimente alimentare poti folosi: InstinctsTC, InstinctsPlus, Cotargo sau Malt Paste.
Sursa foto : www.animalemergencycenter.com
Sursa: www.felinefuture.com