Animale de companie

#caine obez #caine senior #alimentatie caine #dieta #alimentatie #animale de companie

Trucuri pentru dieta unui caine obez si senior

Cainii seniori pot avea probleme cu obezitatea deoarece sistemul lor digestiv intampina dificultati de-a lungul timpului. Un caine care nu are probleme cu greutatea poate sa traiasca mai mult si sa isi mentina un stil de viata sanatos si activ.

Alaturi de mersul la veterinar, o persoana poate urmari si aplica lista aceasta de trucuri pentru ca prietenul sau patruped sa inceapa un regim potrivit pentru nevoile sale.

Schimba dieta cainelui

Cainele are nevoie de carbohidrati, vitamine, grasimi, minerale si proteine pentru un stil de viata sanatos. Totusi, daca patrupedul este senior si incepe sa ia in greutate, atunci o persoana ar trebui sa ia in calcul schimbarea regimului alimentar cu o dieta pentru caini obezi. Aceasta este prima modificare ce trebuie adusa in viata companionului.

O dieta light pentru caine inseamna un tip de mancare cu un continut redus de grasimi, insa bogat in nutrienti pentru a-i pastra digestia sanatoasa. In urma acestui regim, cainele poate reveni la hrana obisnuita intr-un ritm treptat.

Redu portiile de delicii gustoase

Cainele este intotdeauna fericit cand primeste un deliciu pentru ca a fost cuminte sau pentru ca a reusit sa faca o anumita miscare invatata. Totusi, acestea ar trebui reduse din alimentatia frecventa a cainelui sau inlocuita cu produse dietetice.

Produsele ce pot inlocui deliciile nesanatoase cainelui sunt feliile de morcovi, feliile de telina, afinele, feliile de mere, ananasul sau pepenele. Toate acestea trebuie oferite rar, cu masura.

Petreceti timp in aer liber

Miscarea este o activitate benefica atat cainelui cat si stapanului acestuia. Unele rase sunt mai active decat altele, insa tuturor cainilor le place sa iasa la plimbare impreuna cu prietenul sau.

Un caine senior poate fi tinut in forma prin plimbarile dese in parcuri sau pe drumurile ferite de aglomeratie sau trafic.

Jucati-va cu cainele in timpul liber

Daca vrei sa iei o pauza in timpul programului de munca si lucrezi de acasa sau daca vrei sa te relaxezi in interiorul caminului dupa un program incarcat, te poti juca cu prietenul tau canin. Una dintre activitatile placute pentru caini este „Adu jucaria!”.

Stapanul alege una dintre jucariile favorite ale caninului si o arunca prin casa, dandu-i comanda cainelui sa o aduca inapoi. Acest joc stimuleaza organismul animalului si-l ajuta sa piarda in greutate.

Indeamna familia sa ajute in procesul de slabire al cainelui

Discuta cu celelalte persoane din familia ta pentru ca acestea sa cunoasca tot ce trebuie despre dieta cainelui. Noteaza greutatea, deliciile gustoase, cantitatea meselor din fiecare zi si hrana in sine intr-un caiet ce este la vedere.

Fiecare membru al familiei poate ajuta la noul stil de viata al cainelui daca este informat. De exemplu, poti alege un numar maxim de delicii pe care o persoana poate sa ii le ofere caninului intr-o zi fara a depasi portia recomandata.

Cu atat mai mult, puteti crea activitati fizice pentru toata familia care vor aduce un surplus de sanatate si fericire atat oamenilor cat si patrupedului.

Ofera-i apa proaspata

Cainii au obiceiul de a manca atunci cand le este sete daca nu exista o sursa de apa in apropierea lor. Asigura-te ca bolul companionului este intotdeauna plin cu apa curata si proaspata.

Ai rabdare

Cainele tau nu va reusi sa ajunga la kilogramele potrivite decat urmand un regim echilibrat bazat pe dieta alimentara si miscare. Acest proces dureaza o perioada mai lunga de timp.

Iti poti ajuta cainele sa slabeasca la o varsta inaintata, insa ai nevoie in primul rand de recomandarile medicului veterinar. In al doilea rand trebuie sa ii oferi o alimentatie bazata pe nevoile sale, alaturi de miscare fizica constanta, afectiune si rabdare. Cainele tau va aprecia tot timpul petrecut impreuna cat si dorinta ta de a-l ajuta sa fie sanatos.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/labrador-dog-black-pet-animal-4580059/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului