Animale de companie

#animale #transport animale #ue #reglamentari animale

Transportul animalelor pe distante lungi, reglementat la maxim 8 ore in UE

Parlamentul European a adoptat noi reguli cu privire la durata maxima a transportului animalelor pe distante lungi, pana la abatoare. Limita maxima propusa si adoptata printr-o Declaratie Scrisa este de opt ore.

Europarlamentarii cer ca animalele sa nu petreaca mai mult de opt ore in mijloacele de transport pe distante lungi, in drumul spre abatoare pentru a creste nivelul de bunastare al acestora in timpul calatoriilor.

Pana acum, animalele petreceau si pana la 29 de ore in masinile de transport, ceea ce crestea riscul de imbolnavire , suferinta si deces, lucru contestat vehement de Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor .

Europarlamentarul roman, Mariana Petre, a declarat, pentru sustinerea cauzei, ca "statele membre, si ma voi referi in mod concret la tara mea , la Romania, au nevoie, asa cum s-a spus aici, de sprijin pentru consolidarea capacitatii autoritatilor responsabile de a controla aplicarea Regulamentului despre care discutam astazi asupra transportului animalelor."

Proiectul a fost adoptat recent in Parlamentul European si inaintat Consiliului si Comisiei Europene, pentru validare .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea