Animale de companie

#mamifere marine #animale marine #balene #balene ucigase

Tot ce nu stiai despe balenele ucigase

Balena ucigasa sau orca este un animal oceanic, mamifer, de dimensiuni impresionante, cu un stil de viata fascinant. Stilul ei de a se comporta, de a relationa cu ceilalti membri ai grupului, de a vana si a-si creste puii lasa de banuit ca avem de-a face un un animal deosebit de inteligent despre care se cunosc foarte putine.

1. Balenele ucigase se hranesc cu pesti si alte mamifere marine . Acestea sunt cunoscute pentru faptul ca mananca chiar si alte balene si rechini albi.
2. Balenele ucigase reprezinta cea mai mare specie din familia delfinilor.
3. Balenele ucigase sunt animale foarte sociabile, care inoata in grupuri si lucreaza impreuna pentru a vana. Acestea se organizeza si fac tot posibilul pentru a incercui prada, pe care o omoara si o impart, la final.
4. Balenele ucigase femele, ca si vacile, au cinci pui de-a lungul vietii si traiesc, in medie, 50 de ani. Masculii ajung doar la 45 de ani.
5. S-au inregistrat cazuri extrem de rare de orci care au trait pana la 90 de ani .
6. Balenele ucigase se gasesc in toate cele patru oceane, de la inghetatul Antarctic, pana la mai caldul Pacific, insa se stie ca prefera apele reci.
7. Orcile au o viteza ametitoare, in ciuda dimensiunilor mari. Ele pot inota cu pana la 30 mile/ora.
8. Balenele ucigase au o cantitate de mioglobina cu pana la 9 ori mai mare decat au oamenii. Mioglobina este responsabila de transportul oxigenului prin corpurile lor si le ajuta sa-ti tina respiratia mai mult timp sub apa.
9. Balenele ucigase sunt clasificate in trei categorii principale: orcile care traiesc intr-un singur loc, orcile care calatoresc pe distante mari si isi schimba frecvent tabara si orcile de uscat.
10. Hrana preferata a balenelor ucigase este compusa din pesti, rechini, broaste testoase si foci.
11. Testiculele balenei ucigase pot ajunge pana la 25 de kg fiecare.
12. Ca orice specie de delfini , balenele ucigase comunica prin sunete intre ele. Acestea ii avertizeaza pe ceilalti membrii ai grupului daca au gasit hrana sau daca sunt amenintate de ceva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea