Animale de companie

#caini #caini agresivi #animale #rase

Topul celor mai agresivi caini

In fiecare an sute de persoane sunt muscate de proprii caini . Si nu vorbim aici despre orice caini, ci despre cainii de rasa cu potential agresiv. Tot mai multe persoane isi achizitioneaza caini care provin din rase agresive fara a sti la ce riscuri de supun. Iata un top al celor mai agresive rase de caini.

 

1 Doberman

Dobermanul este o rasa de caini foarte buni pentru paza, atenti, inteligenti si loiali stapanilor. Cu toate acestea, Dobemanul face parte din categoria raselor de caini cu un grad ridicat de agresivitate. Dobermanul poate ataca cu inversunare diverse persoane sau animale, daca considera ca locuinta, stapanii sau chiar el sunt in pericol. Cainele trebuie dresat inca de mic pentru a nu deveni incontolabil si trebuie sa aiba un stapan care sa stie sa se impuna in fata lui. In caz contrar, exemplarele de caini din aceasta rasa isi vor asuma „postul” de lider in cadrul familiei si nu vor asculta de nimeni.

 

2 Rottweiler

Sursa: www.animalsites.net

Rottweilerii sunt cunoscuti ca fiind caini foarte agresivi, din cauza instinctului teritorial acut. Acesta este unul dintre punctele tari care ii face sa fie caini de paza foarte buni. Acesti caini sunt in continuare crescuti pentru lupte in unele parti ale lumii. Nu sunt caini potriviti pentru persoanele cu copii sau pentru persoanele care nu stiu sa se impuna. In caz contrar, cainii vor deveni independenti si vor fi foarte agresivi.

 

3 Pitbull

Sursa: www.modthesims.info

Pitbulul este un caine neinfricat care sare la orice oponent daca este provocat. Din cauza instinctului agresiv, exemplarele de caini ale acestei rase au fost folosite foarte des prentru lupte. Atunci cand aceasta latura nu este controlata, un pitbull poate ataca atat persoane cat si animale, avand tendinta de a nu renunta la lupta pana la moartea unuia dintre adversari.

Din acest motiv se impune ca animalul sa intre in contact inca de pui cu persoane straine si sa urmeze un curs de dresaj. In acest fel se poate evita ca acesti caini sa devina extrem de agresivi la maturitate.

 

4 Boxer

Sursa: www.tinker.com

In ciuda numelui pe care-l au, boxerii nu sunt caini extrem de agresivi, comparativ cu cei din rasele de mai sus, insa pot fi violenti si de nestapanit. Cainii din aceasta rasa sunt foarte activi, energici si jucausi. Totodata, sunt caini neinfricati daca se simt amenintati si pot ataca chiar si membrii familiei. Boxerii sunt cunoscuti ca fiind foarte incapatanati, motiv pentru care sunt destul de greu de antrenat. Pentru ca antrenamentele sa dea rezultate, acesti caini trebuie motivati in permanenta prin recompense (indiferent ca sunt sub forma de gustari sau laude din partea stapanului).

 

5 Chow Chow

Sursa: www.pluspets.net

Chow Chow este o rasa de caini recunoscuta pentru personalitatea puternica. Cainii din aceasta rasa sunt in general retrasi si sedentari. Cainii pot fi agresivi daca sunt crescuti necorespunzator. Chow Chow poate parea a fi o rasa de caini independenti dar au nevoie de o stimulare pozitiva. Pentru a putea fi controlati de stapan, se impune dresarea lor la o varsta frageda.

 

6 Presa Canario

Sursa: www.dogbreedinfo.com

Cainii din rasa Presa Canario au un caracter puternic si au o agresivitate innascuta. Sunt excelenti ca si caini de paza. Simpla lor infatisare poate intimida adversarul. Desi este cunoscut ca fiind un bun luptator, acesta este loial stapanului. Cu toate acestea Presa canario trebuie sa aiba un stapan puternic, care sa stie sa se impuna in fata lui. In caz contrar, odata ajuns pe mainile unui neexperimentat, poate deveni periculos atat pentru cei din jur cat si pentru stapan.

 

7 Dalmatian

Sursa: www.dogandcollar.com

Dalmatianul este o rasa de caini activi si energici. Sunt caini extrem de protectivi cu stapanii sai, lucru care ii face sa devina agresivi cu persoanele din jur. Daca acest caine are impresia ca cineva vrea sa-i faca rau stapanului, ataca din dorinta de a-l proteja. Rasa nu este prietenoasa cu alte persoane si nu are incredere in acestea, chiar daca sunt rude apropiate ale familiei care vin in vizita. Deoarece este sunt caini foarte energici, au nevoie de multa miscare.


Sursa foto : www.sciencedaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare