Animale de companie

#curiozitati #animalute #peste broasca

Top 5 cele mai urate animalute

Ca sa se poata adapta mai usor la mediul inconjurator, unele animalute au fost inzestrate cu trasaturi ce le priveaza de un aspect exterior normal si le transforma in creaturi mai putin obisnuite. Considerat de multi un animalut hidos, cartita-sobolan (Heterocephalus glaber) nu poate simti durerea fiindca nu are substanta P cea care sa o trasmita in sistemul nervos si este singurul animalut care nu se poate imbolnavi de cancer. Iata si alte animalute cu aspect ciudat dar cu trasaturi interesante:


1 Pestele gelatinos


Pestele gelatinos sau Blobfish (Psychrolutes marcidus)este o creatarura ce se intalneste in apele Australiei si ale Tasmaniei.

Blobfish nu este altceva decat o masa gelatinoasa cu un diametru de circa 30 cm ce elimina multe secretii dezgustatoare.

Creatura, aflata pe cale de disparitie , are o strategie de hranire foarte simpla - sta si asteapta prada sa vina la el.

Sursa foto: www.kottke.org
 

2 Aye aye


Aye aye este un mamaifer originar din Madagascar , cele mai apropiate rude ale sale fiind cimpanzeii si maimutele.

Este un animal de marimea unei pisici, cu urechile mari in forma de palnii, dinti ascutiti si ochi bulbucati, blana foarte rara si tepoasa, de culoare cenusie, coada stufoasa si degete subtiri, dintre care unul extrem de lung.

Din cauza infatisarii, acest animal era vazut ca un demon sau aducator de ghinion astfel ca localnicii il omorau ori de cate ori le aparea in cale, motiv pentru care momentan animalutul este pe cale de disparitie.

Sursa foto: www.dailyartisan.com


3 Tarsierul


Maimultele spiridus sau Tarsierii au membrele foarte de lungi comparativ cu trunchiul, corespunzand cu proportiile broastelor si lacustelor.

Membrele din fata sunt mai scurte, iar cele din spate sunt lungi, fiind dezvoltate ca picioare pentru sarit.

Acestea au ochii foarte mari si hipnotizanti ,care nu se pot invarti insa pot sa-si miste urechile separat si capul in ambele directii cu 180o.

Capul este asezat direct pe umeri, aproape de gat si este acoperit cu o blana cafenie cu nuante de galben si cenusiu, moale si lanoasa.

Sursa foto: www.ditschn.org


4 Liliacul vampir


Liliacul vampir (Rhinolophidae) este unul dintre cele mai urate animale din Emisfera Vestica. Are urechile imense, nasul incretit si orientat in sus si de dintii mari, in forma de carlige.

Liliacul vampir se hraneste exclusiv cu sange de mamifere, preferand sangele de bovine dar uneori ii cad prada si oamenii.

Sursa foto: www.kto-takoy.ru


5 Broasca Mata Mata


Broasca Mata Mata (Chelus fimbriatus) traieste in regiunile mlastinoase din nordul Boliviei, Ecuador, estul Columbiei si al Peru, Venezuela si nordul Braziliei.Aceasta specie este una dintre cele mai mari broaste testoare din lume.

Capul si gatul acestor animale sunt lungi si netede, fiind acoperite cu protuberante sub forma de negi sau smocuri de piele.

Capul acestei broastei Mata Mata este mare, aplatizat si are forma triunghiulara.Carapacea este aspra, in forma de patrulater, neagra sau maron.

Sursa foto: www.perpustakaan.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea