Animale de companie

#cal #leu #ghepard #antilopa

Top 5 ce le mai rapide animale din lume

Unele animale salbatice sunt capabile sa se miste cu o viteza uluitoare si si-au dezvoltat aceasta calitate distincta tocmai pentru ca supravietuirea sa devina mai usoara. Astfel, ele se pot feri mai usor de pradatori si isi pot salva viata sau pot procura mai rapid hrana de care au nevoie pentru a trai. Iata care sunt cele mai rapide animale din lume si cat de repede pot alerga.


1 Ghepardul

Este membru al familiei felinelor care traieste in savana africana si este cel mai rapid animal din lume. Poate alerga cu o viteza medie de 70 mph, insa poate ajunge si la 80 mph. Ca majoritatea felinelor, ghepardul nu foloseste forta bruta si nici nu poseda abilitati de urmaritor penru a-si prinde prada. In loc de acestea, ghepardul se va grabi sa ajunga langa prada si o va dobori cu ajutorul ghearelor.

2 Antilopa

Este una dintre cele mai rapide mamifere din lume, care poate fi gasita mai ales pe campiile din America de Nord. In comparatie cu alte mamifere din familia sa, antilopa nu poate sari efectiv, asa ca va compensa aceasta lipsa cu alergatul foarte rapid.
Viteza medie a unei antilope este de 61 mph si isi poate mentine viteza constanta pentru perioade lungi de timp, mai ales daca este urmarita de pradatori.

3 Calul

Caii se numara si ei printre cele mai rapide animale din lume, iar anumite rase sunt recunoscute pentru faptul ca pot atinge chiar si 55 mph. Cele mai rapide rase de cai sunt preferate pentru curse, intreceri, rodeo si competitii sportive.

4 Gnu

Gnu este un fel de antilopa nativa din campiile africane. Poate creste pana la 2 m in latimea umerilor si poate atinge o greutate de 300 kg. Pentru a supravietui in campiile locuite si de paradatori cum sunt leii si gheparzii, gnu alearga rapid, atingand viteze de pana la 50 mph.

5
Leul

"Regele junglei" este si unul dintre cele mai rapide animale. Leii traiesc in grupuri organizate, conduse, in general, de un mascul. Cand au ochit prada, leii pot alerga cu o viteza de pana la 50 mph, insa, de obicei, se hranesc cu animale de mici dimensiuni, pe care le por prinde usor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului