Animale de companie

#bull terrier #caini #rase de caini #collie #beagle #bulldog

5 rase de caini potrivite pentru familie

Adoptarea unui caine este un pas foarte inteligent pe care orice familie ar trebui sa-l faca, dintr-o varietate de motive. Cainii ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa isi faca prieteni mai usor, in timp ce pe adulti ii determina sa faca mai multe miscare prin plimbarile zilnice obligatorii.

Totusi, in momentul in care ai o familie, alegerea cainelui pentru familie trebuie sa fie facuta cu multa atentie. Sunt de evitat cainii cu o personalitate in care domina egoismul, posesivitatea si agresivitatea. In calitate de parinte responsabil este obligatoriu sa te orientezi catre o rasa care este loiala familiei, foarte sociabila, jucausa si care se poarta exemplar in preajma copiilor.


Bulldog

Bulldogul este un caine robust si destul de tolerant, asa ca va rezista cu brio in fata unui copil jucaus, cu multa energie. Acesta nu este pretentios vis-a-vis de locul in care locuieste, asa ca poate sta foarte usor atat intr-un apartament de dimensiuni reduse, cat si la curte.


Beagle

Daca nu te deranjeaza sa acorzi mai multa atentie igienei si intretinerii unui caine, atunci Beagle reprezinta o alegere excelenta pentru familia ta. Acesta este prietenos, rezistent si foarte comic.


Bull Terrier

Bull Terrierul este un caine energic, inteligent, prietenos si destul de calm. Acesta este potrivit chiar si pentru o familie numeroasa, mai ales pentru ca necesita multa atentie, joaca si simte in mod frecvent nevoia de a fi plimbat.

Bull Terrierul este un caine protector, in special atunci cand vine vorba despre copiii din familie.


Collie

Cu toate ca este un caine destul de greu de intretinut tinand cont de blana sa deasa si lunga, Collie este un caine afectuos si foarte inteligent. Patrupedul iubeste copiii si adora sa isi vada stapanii fericiti.

Cainii din rasa Collie sunt usor de dresat, sunt intuitivi si sunt ideali pentru familie.


Newfoundland

Newfoundland sunt cunoscuti pentru faptul ca iubesc foarte mult copiii si sunt foarte grijulii cu acestia. Este adevarat ca patrupezii din aceasta rasa au o blana deasa si naparlesc excesiv, insa exceptand aceste mici inconveniente, Newfoundland este cainele ideal pentru o familie cu copii.



Sursa foto: 1ms.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea