Animale de companie

#porc #soareci #delfini #animalute #cimpanzei

Top 10 cele mai istete animalute

In urma cu cativa ani, cercetatori japonezi din cadrul Universitatii Kyoto au desfasurat teste de memorie pe termen scurt la care au participat cimpanzei tineri si adulti umani. Surprinzator, pe plan general, cimpanzeii au obtinut rezultate mai bune decat oamenii. Iata care este top-ul celor mai destepte animalute:


1 Cimpanzeu


Abilitatile cimpanzeilor i-au fascinat pe oameni din timpuri stravechi. Cimpanzeii isi pot confectiona unelte pentru a face rost de hrana, vaneaza in grupuri si sunt capabili sa rezolve diverse probleme.

De asemenea, cimpanzeii invata usor cuvinte si sunt capabili sa se inteleaga si sa comunice cu oamenii.

Una dintre cele mai spectaculoase caracteristici ale cimpanzeilor este abilitatea de a folosi simboluri pentru obiecte si de a combina aceste simboluri pentru a transmite o idee complexa.


2 Delfin


Delfinii sunt atractiile principale in spectacolele cu animale marine . Sunt animalute foarte sociabile si istete si pot invata rapid trucuri.

De asemena, delfinii au un limbaj sofisticat atunci cand comunica intre ei si, odata dresati, recunosc cu usurinta cuvinte umane.

O alta caracteristica fascinanta este aceea ca la fel ca in cazul majoritatii animalelor inteligente, femelele nu-si abandoneaza puii dupa ce acestia se dezvolta ci raman alaturi de ei timp de cativa ani, invatandu-i constant lucruri noi.


3 Urangutan


Urangutanii au un sistem de comunicare foarte dezvoltat. De asemenea, la fel ca cimpanzeii, sunt capabili sa foloseasca diverse unelte pentru a se hrani si a supravietui.

Urangutanii traiesc in comunitati si formeaza legaturi stranse de familie ceea ce poate fi explicatia pentru abilitatile lor cognitive avansate.


4 Elefant


Contrar credintei populare, elefantii nu sunt deloc animale mai putin istete. Din contra, elefantii sunt foarte inteligenti si folosesc diverse instrumente in salbaticie pentru a-si curata mancarea.

De asemenea, elefantii au o memorie foarte buna si retin usor diferite comenzi. Sunt empatici si manifesta o grija deosebita pentru semenii lor, o alta dovada de inteligenta.


5 Cioara


Ciorile sunt printre cele mai inteligente pasari din lume, mult mai descurcarete decat bufnitele si pasarile de prada. Ele sunt capabile sa foloseasca diverse unelte in cautarea hranei.

In urma cu cativa ani o cioara a fost surprinsa cum se hranea cu nucile pe care initial nu putea sa le sparga. Pasarea aseza nucile pe o autostrada astfel incat autovehicolele care treceau peste ele le spargeau dupa care cioara revenea si se hranea cu miezul rezultat.

Ciorile folosesc un limbaj elaborat atunci cand comunica intre ele, se joaca si-si fac farse una alteia.


6 Porc


In ciuda proastei reputatii despre igiena precara a sa, porcul este un animalut foarte inteligent. Atat porcii salbatici cat si cei domestici au capacitati deosebite de a se adapta in diferite conditii ecologice.

Pot fi dresati mai usor decat cainii sau pisicile, unii oameni cu inclinatii excentrice crescandu-i chiar drept animalute de companie .


7 Veverita


Veveritele au o memorie foarte buna si invata sa foloseasca diverse trucuri si strategii pentru a supravietui.

Isi ascund mancarea in diverse locuri si sunt capabile sa o gaseasca fara nici o problema luni mai tarziu.

De asemenea, pentru a duce in eroare dusmanii si pe potentialii „hoti”, se prefac ca isi ascund mancarea in diverse locuri.
 

8 Porumbel


Porumbeii au capacitati intelectuale iesite din comun. De exemplu, pot recunoaste sute de locuri chiar si dupa mai multi ani.

De asemenea, aceste pasari au capacitatea de a se recunoaste pe sine in oglinda dar si de a distinge diverse diferente dintre doua obiecte aproape identice.


9 Caracatita


Potrivit mai multor studii, caracatitele au capacitatea de a se juca, de a rezolva probleme, pot naviga de-a lungul a sute de kilometri avand o memorie destul de buna.


10 Soarece


Folositi adesea in cercetare, soarecii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a gasi scurtaturi si de a scapa din capcane.

Soarecele este un animal care se adapteaza usor in orice conditii cautand mereu solutii de supravietuire.

Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca sobolanii inteleg relatiile cauzale si ca nu pot fi pacaliti de o simpla coincidenta a doua evenimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului