Animale de companie

#ingrijire animale de companie #toamna #sezon estival #animale de companie

Toamna, sezonul in care animalele de companie au nevoie de ingrijiri speciale

Odata cu venirea frigului, animalele de companie, in special pisicile si cainii, au nevoie de ingrijiri speciale. Se recomanda o vizita la medicul veterinar pentru controale de rutina, vaccinari, si deparazitari.

 

O vizita la veterinar

Toamna este momentul perfect pentru o vizita la medicul veterinar. Un control de rutina pentru a te asigura ca animalul este sanatos si a trecut cu bine peste perioada caniculara este un must. Tot acum, poti profita de vizita la medic pentru a-i face animalului vaccinurile restante sau pentru a stabili schita de vaccinare necesara.

Deparazitarea interna si externa, obligatorie

Puricii si capusele sunt la tot pasul in sezonul cald. Chiar daca ai o pisica ce nu iese afara, poti aduce chiar tu purici in casa, pe haine. Asadar, verifica cu grija blanita animalului sau roaga medicul veterinar sa faca acest lucru pentru tine. Deparaziteaza apoi intern si extern animalul de companie pentru a te asigura ca intra sanatos in anotimpul rece.

Schimba-i dieta

Odata cu venirea frigului, dieta animalelor trebuie schimbata. Acestea au nevoie de alimete bogate in vitamine si minerale care sa le creasca imunitatea si sa le ajute sa lupte impotriva virozelor respiratorii specifice sezonului. Intreaba medicul ce alimente sau suplimente trebuie sa ii oferi animalului de companie, mai ales daca ai unul care sta in curte sau pe care-l scoti la plimbare.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea