Animale de companie

#insecte #tantari #mituri despre tantari #ciupituri tantari #alte animalute

Tantarii transmit sau nu boli? 6 mituri despre tantari

De fiecare data cand intram in sezonul de vara si tantarii cuceresc iar natura, pe buzele tuturor stau tot soiul de informatii false sau eronate. Acestea sunt legate de pericolele pe care tantarii le atrag asupra sanatatii sau de modul in care pot fi tinuti la distanta de piele, care este atat de atragatoare pentru ei!


1. Tantarii sunt insecte inofensive si nu transmit boli

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute mituri despre tantari. In realitate, specialistii sustin ca tantatii sunt purtatori ai unor boli foarte periculoase, inclusiv malarie, encefalita ecvina de est, infectia cu virusul West Nile etc.


2. Tantarii prefera sangele dulce

Ti se intampla adesea sa auzi ca cineva spune ca este mai intepat de tantari decat altul intrucat are sangele dulce? Este un mit desfiintat de specialisti, care sustin ca tantarii nu sunt atrasi de nivelul de zahar din sange. Se pare ca acestia sunt atrasi mai degraba de acidul lactic, eliminat in timpul exercitiilor fizice.


3. Toti tantarii inteapa

Nu toti tantarii inteapa, ci doar femelele. Acestea folosesc proteinele din sange pentru a-si hrani ouale si a se inmulti. Se pare ca tantarii masculi se hranesc cu nectar din flori sau plante pentru a supravietui.


4. Tantarii mor imediat dupa ce inteapa

Nu este adevarat ca tantarii mor dupa ce au intepat o data. In realitate, acestia pot inteapa de mai multe ori, insa niciodata succesiv, intrucat au nevoie de timp pentru a digera "mancarea" obtinuta dupa o muscare.


5. Tantarii sunt atrasi de culoarea galben

Ti se spune adesea sa eviti hainele galbene cand iesi afara pe inserate, intrucat sunt magneti pentru tantari? Este partial adevarat. Tantarii sunt atrasi de toate culorile deschise (ale curcubeului), asadar, poti sa te imbraci in orice alta culoare de vara, ca tot vei fi o tinta pentru aceste insecte.


6. Lamaita tine tantarii la distanta

Folosirea lamaitei pe post de repelent natural nu este o idee foarte buna. Desi lamaita are proprietati antitantari, acestea sunt pe termen scurt si functioneaza doar in spatii restranse, care nu sunt aerisite sau expuse unor surse de aer.

Sursa foto: hivpositivemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului