Animale de companie

#caini #sughit #sughit caini #sughit catel

Sughitul la caini - cauze si tratament

Cainele tau sughita in mod frecvent si iti este teama ca nu cumva acesta sa sufere de vreo boala? Ei bine, este cazul sa te linistesti! Sughitul la catei este un lucru absolut normal.


Ce declanseaza sughitul la caini

Sughitul este o contractare a diafragmei, creata din cauza iritarii unor nervi ce merg de la gat, prin piept, pana la buric. In cazul cateilor, sughitul este declansat de faptul ca patrupezii mananca foarte repede si inghit mancarea fara sa o mestece. Acest lucru provoaca intinderea nervilor care declanseaza automat acest reflex.

Alte cauze ale sughitului la catei pot fi: bucuria excesiva, emotia, stresul sau chiar anumite tratamente medicamentoase. Asadar, in anumite situatii sughitul este destul de greu de prevenit sau controlat.

In cazul in care sughitul vine insotit de voma, dureaza mai mult de 30 de minute sau apare in timp ce catelul doarme, ar fi bine sa duci patrupedul la medicul veterinar pentru un control. Este foarte posibil ca in spatele acestui reflex, aparent inofensiv, sa se ascunda diverse afectiuni care au nevoie de tratament medical.


Cum tratezi sughitul la caini

In general sughitul la catei trece de la sine. Daca vrei sa il scapi pe catel mai repede de acest disconfort, nu iti ramane decat sa incerci sa il calmezi. Ia-l pe catel in brate si mangaie-l usor pe cap. Eventual inveleste-l si permite-i sa isi gaseasca o pozitie cat mai confortabila.

O alta varianta este sa il determini pe catel sa bea putina apa. Acest truc functioneaza adesea atat in cazul oamenilor, cat si in cazul cateilor.

Daca patrupedul obisnuieste sa sughita dupa ce mananca, inseamna ca a mancat foarte repede si ca aceasta contractare a diafragmei este provocata de lacomia cu care a mancat si de respiratia necontrolata a micului tau prieten. In aceasta situatie ai la indemana doua variante: il hranesti din mana sau ii dai portii mai mici de mancare, la intervale de cateva minute.

Partea buna este ca pe masura ce va creste, catelul se va confrunta din ce in ce mai rar cu sughitul.

Sursa foto: onlyhdwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea