Animale de companie

#animale #ursul negru #ursi negri americani #abilitati ursi negri

Studiu: Ursii negri americani stiu sa numere

Cercetatori americani de la Universitatea din Oakland au descoperit faptul ca ursii negri americani, numiti si baribali, sunt printre cele mai inteligente mamifere si au demonstrat acest lucru intr-un studiu in care au evidentiat faptul ca stiu sa numere!

Ursii negri americani (Ursus americanus) au devenit obiect de studiu pentru o echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Oakland, care le-a studiat cu atentie comportamentul si a descoperit ca aceste animalele dau dovada de inteligenta si ca stiu chiar si sa numere, potrivit descopera.ro.

Studiul a fost intreprins pe trei ursi aflati in captivitate. Animalele au fost supuse mai multor teste care constau in alegerea unor siruri de numere, fiind recompensati in schimbul raspunsurilor corecte cu hrana.

Cercetatorii sustin ca, desi sunt animale solitare, ursii bruni au o inteligenta asemanatoare cu a cimpanzeilor si ca sunt capabili de mult mai multe lucruri decat se considera pana acum.

Foto: Anthrophysis.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea