Animale de companie

#paianjeni #paianjeni masculi #imperechere paianjeni #studiu paianjeni

Studiu: Paianjenii masculi se autocastreaza pentru a-si apara femelele

Un studiu recent, realizat de o echipa de biologi de la Universitatea Nationala din Singapore, a descoperit ca paianjenii se autocastreaza dupa imperechere, pentru a fi mai usori si mai agili in lupta cu rivalii lor, care vor sa le cucereasca femelele.

Cercetatorii au descoperit ca masculii din specia paianjenilor Nephilendys malabarensis stau agatati de abdomenul femelelor, in timpul imperecherii, iar dupa aceea se elibereaza voluntar de gonade pentru a deveni mai usori si a avea mai multa agilitate in lupta cu rivalii din aceeasi specie, care ar dori sa se imperecheze cu aceeasi femela.

Paianjenii studiati de cercetatori isi protejeaza astfel teritoriu si se asigura ca sunt singurii care insemineaza o femela a speciei. In timpul imperecherii, paianjenul depune niste organe numite palpi , care raman in corpul femelei si continua sa transfere spermatozoizi, chiar daca el nu mai este agatat de abdomenul ei, relateaza descopera.ro.

Biologii au descoperit ca paianjenii castrati sunt luptatori mai buni decat rivalii lor, care nu au apucat sa se imperecheze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea