Animale de companie

#animale #beneficii animale copii #animale companie copii

Studiu: Animalele de companie ii fac pe copii mai sanatosi

Un studiu publicat luni in revista Pediatrics a evidentiat faptul ca bebelusii care petrec primul an de viata in compania cainilor sau pisicilor se imbolnavesc mai rar de infectii respiratorii si ale urechii decat cei care nu au in preajma niciun animal de companie.

Desi majoritatea parintilor se fereste sa tina in preajma bebelusilor animale de companie, de teama sa nu contracteze boli de la acestea, specialistii sustin ca pisicile si cainii contribuie la intarirea sistemului imunitar al copilului, in primul an de viata.

Cercetatorii au realizat un studiu in care au analizat starea de sanatate a mai multor copii care au trait in case alaturi de animale.

Acestia au descoperit ca cei care cresc in preajma animalelor sunt mai protejati de infectii si boli decat cei care sunt feriti de contactul cu acestea. Se pare ca pisicile ofera o protectie mai slaba decat cainii.


Foto: Recipeapart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea